Bättre eller?Är detta en bättre eller sämre version av Hope and Glory?  Jag gillar orginalet, men kanske är detta ett strå vasare......

Lilla My

Jag har länge letat en fin lampa till "lekrummet". Jag har äntligen hittat den. En lampa som får mig att tänka på Lilla My från Mumintrollen. Den kommer från Muuto och finns i gult, grönt, lila, svart och vit.  Är övertygad att den skulle passa perfekt. Den stora frågan är nu vilken färg skall det vara? Jag gillar ju vit men den var riktigt fin i de flesta färger. Visst är den fin? Eller är det bara nostalgi?

Jag var ju inget stor fan av Mumintrollen när jag var liten, men det är dock lite kul med saker som påminner om ens egna barnprogram.  Ville att mina barn skulle se den bästa julkalendern någonsin "Trolltyg i tomte skogen", jag kan meddela att de var inte särskilt imponerade. Frågan är om mina barn kommer att jubla över Hannah Montana och häxan surtant när de blivit äldre?!

Sov gott!


Bild: Eget kollage med bild från muuto.I love them all

Boris, Elsa, Hilda, Mikaela, Rut, Sigrid, Stella, Wilma, Kaspar, Saga och en äldre Erik. Ja, alla dessa bor hemma hos mig! Jag erkänner jag har faktiskt låtit Hector flytta och Roger fick aldrig riktigt komma in i familjen - vi sålde honom på blocket. Nu bultar mitt hjärta för Julian....vi får väl se om han inte får plats någonstans?!

Visst är ni me? Det är ju mina tapeter jag pratar om och alla har jag tagit till mitt hjärta. I kväll börjar säljprocessen inför maken, jag har starka argument och jag tränar varje dag på säljargument, så nu har han inte en chans!!

Till min förtjustning har
Sandbergs en ny tapetkarta med "gamla" tapeter . Magnus heter kollektionen. Det är ränder av olika slag. Jag måste genast kolla in om det kanske finns någon tjusig herre där. Jag har ju väldigt många damer  så i jämlikhetens tecken borde det vara en man nästa gång eller vad tror ni?

Ha en fin kväll!

Ps: Hade tänkt vara med i dagens tisdagstema men det får bli en annan tisdag. Jag tycker dock att mitt snack om tapeter hör till den platta kategorin.


Bild: Eget kollage med bild från Sandbergs hemsida.


Måndag

Vi hade en härlig helg med våra kompisar i husvagnen, och i går lyste solen med varma sköna strålar. Till och med våra kinder har fått lite färg. När jag tittade ut i morse var det grått och inte alls lika fint väder. Dagen bjöd dock på aprilväder under större delen av dagen. Ena stunden sol,andra snö. Och dessutom är det måndag. Maken hade i går planer på att starta en "klubb"  "Våga vägra måndag", han fick otroligt många medlemmar på en endaste gång........

Ja,det är väl så, att i bland känns helgerna alltför korta. Jag tar tillfället i akt och retas lite med våra vänner....vi vill ju så gärna att de flyttar sin husvagn till Malå. Tack  för en härlig helg! - vi kanske kommer och sover  i eran nästa helg?!

Har varit en tapper tittare av hockey, men jag tror att det får bli endast tredjeperioden jag lägger min tid på. Det finns en hel hög med tvätt och lite annat kul att fixa. Som sagt har jag ju fått lite inspiration efter Stockholmsturen.....

Kramkram


Bilder:Privata©

Ny helg med nya aktiviteter

Jag blir så glad när jag ser Vickes kommentar i förra inlägget, det finns någon som önskar höra vad jag pysslar med. Tyvärr Vicke, vi har inte längre sportlov än någon annan del av Sverige..... ;) Kramkram till dig!

Från förra inlägget har jag både hunnit besöka huvudstaden och dansa med stjärnorna från Melodifestivalen, men vann verkligen rätt låt? - Nja, inte om jag får bestämma. Jag hade inte Malena längst upp på min lista, men detta kanske funkar ute i stora vida världen?!  Nu får vi allt vänta till mitten av maj innan vi verkligen vet hur det går för vår operasångerska. 

Tänk vad lite miljöombyte kan ge för energi.  Shopping, cafebesök, restaurangbesök, bio och festligheter gör väl alla glada. Nu har jag samlat i hop en hel lista på saker som skall göras här hemma och inspirationen blev inte sämre när solen visar sig och temperaturen stiger.

I dag när arbetet är avklarat  styr vi mot husvagnen och en helg med utförsåkning. Ena helgen på finalfest och nästa i slalombacken med familj och vänner - Härligt variation va?!

Trevlig helg på er alla.


Bilder: Privata©

Sportlov

Jag & barnen lämnade maken kvar hemma  i onsdags medan vi åkte till  vårt andra hem - husvagnen! Två lediga dagar med massor av mys, skidåkning, besök av svägerska och kusin. I går anslöt även maken efter en intensiv arbetsvecka. Nu får även han lite vila.( kan meddela att killarna i denna familj sover fortfarande....) I kväll blir det nog även hockeykväll - vi måste ju heja på våra gul/svarta hjältar.

Hoppas att ni övriga också får lite sportlov.
Trevlig helg på er alla!Fikasugen?!

Idag har jag varit fikasugen hela dagen. Och tänk, ändå har jag inte fikat en ända gång....Däremot har jag ätit lunch med min kollega, men inte fikade jag då heller....jag kunde ju ha passat på då :(

Efter avslutad arbetsdag gick jag en sväng på stan och hittade jättefina saker, en plåtburk för kakor från Dixie (passande namn va?). En jättefin tekopp från en lokal keramiker, ett fint underlägg och jättefina servetter. Tyvärr shoppade jag inget av dessa idag, men som ni hör är det bara saker som associerar med fika.....Jag måste få fika!!!!


Jag hittade på
Wikipedia en underbar förklaring på semlor...och i dessa tider när vi inte längre följer "fastelagen" är det tydligen fritt fram att äta semlor varje tisdag. Underbart att veta.

Ha nu en trevlig tisdag kväll!
Själv ska jag ska fika riktigt länge, med både tända ljus och något riktigt gott!
(För visst är det sant det som står i "uppslagsverk"?).


Bild:Privat©