Vårtecken - äntligen!

Nu inser man att våren verkligen är på gång, snön smälter som aldrig för och det blir varmare för varje dag. I går var det närmare 20 grader på eftermiddagen - jag lämnade mina barn på skola och fritids med stövlar, vinterjacka , osv  (det såg ju så trist ut på morgonen)  så lite dåligt samvete fick jag när jag hämtade min son. Han hade haft precis alla kläder som jag sagt att han skulle ha, gissa om han var varm?

Förra veckan bjöd på många trevliga inslag och ett av dem var att jag träffade Lina
(Kitchenbloom) för första gången. Eftersom de är sådana "kändisar" som fått medverka i favorittidningen  - visste jag faktiskt hur de såg ut. Så det var väl inte mer än rätt att jag presenterade mig. Ett trevligt möte blev det!  

Vill nu passa på att önska alla en trevlig valborgsmässoafton!

Vårkramar från mig ♥

image180
Bild: Privat©


 


Naturligt(vis), men lite sent

Jag var så arg på blogg.se i går kväll!! Det gick inte att komma in, så efter ett antal med försök gav jag upp. Skam den som ger sig, mitt bidrag till tisdags temat kommer idag - jag hoppas att det går bra ändå ;)

Nu när solen har visat sig, kommer mitt gardinbehov som ett brev på posten. Jag tror inte att jag är ensam som känner att det är dags för lite vårpiff. En kompis till mig tänkte samma sak, tyget hade hon köpt för ett tag sedan och i måndags tog hon kraft för att sätta sig vid symaskinen. När hon lyfter upp tyget och skall veckla ut det ser hon ett stort hål!  Det var lillasyster i deras famil som hade fixat ett docktäcke...Det skulle räcka till sex paneler men som hon själv säger blev det en stram lite kappa. Vi kan väl säga att det blev det dyraste docktäcke vi vet för det var nämligen ett Mairotyg. Jag vet nog inte vad jag hade gjort och jag hoppas att jag slipper uppleva det....fast så här i efterhand har jag faktiskt skrattat lite åt det. *Förlåt, M*

Själv har jag pysslat ihop ett strå med smultron - de är av ull och får vara mitt bidrag till
tisdagstemat, naturmaterial. Jag såg förlagan på Koffert i höstas, men jag tyckte att 400 kronor var lite väl mycket så det var bara att göra det själv. Jag tror de skall få sitta i mitt köksfönster när jag sytt mina nya gardiner som ligger väldigt högt uppe och väldigt långt borta från saxar........

image179

Bild:Privat©

Nostalgi

Tack för alla gulliga kommentarer!!!  I bland är det väl så att man bara behöver få säga det , men jag kan säga att det hjälpte - solen lyste, barnen var piggare och även maken var hemma ;)  Ända till torsdags för då kom magsjukan tillbaka, med väldans kraft. Både jag och barnen åkte dit denna gång , nu håller vi tummarna att maken inte åker dit. Nog om dessa baciller. Saravillfara hade en rolig utmaning som man givetvis vill hänga på, nostalgi. Letade ett tag efter lite käcka 70-talsbilder och hittade ett på maken och ett på mig. Trots att maken är ett år äldre så höll tydligen färgerna i sig......

image177

Bild:Privata©

Himmel, vad jag är ....

Less på snön, less på att hitta på bra middagsmat, less på att barnen inte äter, less på att maken aldrig är hemma, less på alla baciller som har härjat här hemma under våren och less på alla hemska tragedier, less på .......nä, nu  känns det kanske lite bättre!

Hej på er alla! Inte var det meningen att ni skulle få allt, men jag är nog i någon sorts formsvacka. Skall ta en lugn kväll framför tv;n så är det nog bättre imorgon. Dagens
tisdagstema; himmel får bli en bild från i lördags, en underbardag med sol och värme. Längtar till sådana dagar då man kan sitta ute och läsa - även om det är skollitteratur. Har vi tur så kanske det blir ett sådant väder i morgon?

Ta nu själva en mys kväll, så ni inte drabbas av samma symtom - less på allt!
Kramis från mig!

image175
Bild: Privat©

Roger x 2

Är man tapetmissbrukare så är man...... Köpte denna tapet och trodde att storebror ville ha den, men icke sa nicke. Man får inte bestämma allt nu för tiden. Så är det någon som behöver två rullar av Sandbergstapeten Roger finns de här hos mig! 


image174
Bilder: Privata

Paket en onsdag.....

Inte så dumt att få börja en onsdag med paket!  Inte fyller jag år och inte har jag namnsdag (vad jag vet)...men ändå fick jag paket. Det är sådana paket som värmer allra godast!  Detta paket kan kanske generera en och annan godhet.  Tack så jättemycket Sara! 


image173
Bild: ett eget litet kollage med privatbild.


Efterfråga och utbud

Helgen gick med hastig fart med både med bio besök och en "härlig" tvätthög! 

Vi är som sagts mitt uppe i c-uppsats skrivandet och den handlar om utbudet och efterfrågan i dagens samhälle. Min egen efterfråga på vårtecken besannades när jag fick se dessa fina rosenpelagoner på Blomsterlandet. För mig blev de ett tecken på att vi närmar oss våren ända tills jag gick ut till bilen....minus 1, lätt snöstorm blandat med regn,supergrått & ISKALLT!!.......Kallas det aprilväder?

Men som tur var ringde min frissa (bara min, eller?! ;) och erbjöd mig ett återbud denna eftermiddag, så nu är frun nyklippt.  Det var när vi kom hem från Thailand som mitt långa hår betydligt kortare och idag blev det nog ännu lite kortare. ;) Inte så dumt när "utbudet" hör av sig.  Ha en fin tisdag!

image171
Bild: Eget kollage med privata bilder.


Snart dags för familjemys i soffan

Hur härligt är det med fredag kväll? En av de bästa kvällarna på hela veckan tycker jag i alla fall. Tack alla ni som gav mig lite vägledning angående mitt koftköp, det blev den blåa.  Det beror på att när man "velar" som jag har gjort tar de fort slut i rätt storlek, men jag tror att det blir bra med den blåa. :) Fick veta i dag att man får mer betalt för odd molly kläderna på tradera, än när man köper dem - kanske skulle börja sälja?! Nä, jag älskar min oddisar så de får vara kvar. ;)

Maken har besökt huvudstaden nu i två dagar så jag väntar hem honom vilken sekund som helst. Då väntar fredagsmys i soffan med lite godis och chips. Det gäller att passa på för i morgon åker han till Vilhelmina på jobb, så gräsänka får jag vara i helgen. Jag och barnen pratade om att hitta på någonting kul, men det var minst sagt varierande. Storebror ville åka till Leos lekland, gå på bio, och kanske vara med en kompis. Lillasyster ville köpa godis och gå på bio eller åka och köpa snygga skor - ja, hon älskar skor!  Ett annat alternativ var just att besöka någon grannstad - det förslaget lockade mamman mest, men vi får se vad det blir. Det lutar nog åt bion och  "Alvin & gänget". Har ni sett den?

image170Bild: Egent kollage med privat bild.