Hemma!

Nu har vi varit hemma några dagar och hunnit få bort det mesta av tvätt och ogräs. Vi har ju som sagt en enorm gräsmatta (bara gräsmattan är 4000 kvm) och jag kan lova att den var i behov av en klippning. Början av veckan har ju inte vädret varit på vår sida - i måndags regnade det som aldrig för. Det var i och för sig ett bra väder för att ta hand om tvätten, så nu återstår bara lite sängkläder sedan är även det borta. Men i dag lyser solen och vad jag har hört kommer det bara att bli bättre och bättre under veckan! Jag måste ju bättra på solbrännan. :)  

I dag väntar målararbete för mig, "jordgubbslådan", postlådeplanket och en spalje som maken byggde härom dagen skall äntligen få lite färg på sig.
Jag återkommer senare om vår semestertur, jag måste ju passa på att vara ute när solen lyser! 

Sköt om er!

Ps: Pia, om vi inte hade haft en fest som väntade här hemma, hade vi svängt in, för det doftade väldigt bra! ;)


Bild: Privat©

Ett gott tips

I går var alla väder gudar på vår sida och bjöd på ett underbart väder. 25 -27 grader, inte ett moln och nästan ingen vind, kan det bli så mycket bättre?!  I dag är det åter moln på himlen men ganska varmt så vi får väl se om det kan bli lite shopping eller vad vi skall hitta på......

Ett litet mat tips: Jag testade att köpa en ny sorts soltorkade tomater, de var från ridderheims och heter basilika och parmesan, Testa dessa om ni gillar soltorkade tomater!!!! :)

Nu laddar vi för de sista dagarna här på öland, innan vi börjar vända hela långa vägen hem, men ett och annat stopp skall vi nog göra innan vi är hemma!

Ha nu en jättetrevlig helg!!


Bild: Privata©


En mittemellan dag

Det verkar vara lite av ett varannandags väder över hela Sverige. Här på Öland har solen lite svårt att bestämma sig, om den skall visa sig från sin vackra sida eller om den skall förbli tråkig och grå resten av dagen, men vi hoppas och tror att den skall välja rätt?!

I går var det en fin dag med både sol, bad,stadsbesök och en glimt av Soliden samt en guideadtur på Borgholms slottsruin. Väldigt trevligt och intressant. Naturligtvis avslutades även denna dag med en god middag; Tortilla med hallomi och ruccola samt grillad kycklingfile och teriakiy/hoisinsås samt en god sallad. Kan varmt rekommenderas!

Våra vänner och maken har tagit barnen på en minigolf runda, själv stannade jag här i husvagnen för att kurera mig lite. Tydligen har jag, mot min vilja blivit dunderförkyld så jag vilar mig lite, i fall solen bestämmer sig för att titta fram för gott.... eller åtminstone för en liten stund.... Kramis från mig ♥


Bild:eget kollage med privta bilder©


Vit, ljusrosa eller röd ;)

Vilken dag det har varit! Jättefint väder, dock lite blåsigt först på morgonen men vid lunch avtog blåsten och en hetta spred sig in över campingen. Jag måste säga att lite utlandskänsla får man allt :) Här har det badats, cyklats och umgåtts. Vår vänner anslöt senare i eftermiddags, så vi fick bjuda på den första middagen tillsammans. Fylld fläskfile med mossarella och basilika!  Riktigt gott!!

Jag kan meddela alla att jag har övergått från att vara vit till rejält röd på en och samma dag ;)  Det är inte så farligt tror jag, men i morgon är det bäst att smörja in sig ordentligt om solen visar sig. Det är så att just nu regnar det,men vi håller tummarna att ovädret hinner dra förbi........

Hoppas att ni redan sover gott!


Bilder:Privata©


Trådlös bredband :)

Min förhoppning var att hinna göra ett "vackert" och trevligt inlägg innan semestern startade, men jag hann helt enkelt inte. Jag kände mig lite illa till mods när vi lämnade hemmet med en alltför packad bil och husvagn. Var skulle jag stanna och fixa ett kort men innehållsrikt inlägg till er mina kära bloggvänner och tilllika alla andra goda vänner? Det finns nämligen en hel del av er som inte lämnar något spår efter er men jag vet....;)  Gissa om jag blev glad när han berättar att han har skaffat trådlös bredband, vilken uppfinning!

Jag nämnde tidigare att maken köpte en ny kamera när han besökte Japan. Eftersom maken inte ville ha en systemkamera (han tror inte att vi skulle ha den med) och jag vill kunna ta lika fina bilder som många av er andra. Blev det just en kompaktkamera som tydligen skulle kunna göra allt jag ville...... Jag kan berätta att hela förra veckan lusläste jag instruktionsboken - dock inte på japanska utan på svenska ;). Jag var in även på Expert för att få  några tips på hur jag skulle göra. De tipsen gav en del, men inte tillräckligt.... Sagt och gjort i måndags ringde jag ner till Olympuz och frågade; Nej, inte kan du göra det med den kameran!  Jag blev som ett barn - nu inga hysteriska utbrott och tårar men ack så frustrerad. I Tisdags innan vi åkte köpte jag en ny kamera! En Nikon D60, så ni som har en likadan kan väl ge mig lite tips om kameran.

Nu har vi som sagt landat på Öland och eftermiddagen bjöd på strålande sol och 25-26 grader varmt. Jag tycker att detta med trådlös bredband var något alldeles fantastiskt så jag återkommer i morgon med en dagsfärsk rapport från Öland och
Böda sandscamping!