Från oväntat besök till väntat....

Tänk att en helg kan försvinna så fort?! Jag skulle behöva minst två dagar till. Många fönster är kvar att putsa och tvätthögen har jag inte ens börjat med....

Vår lördag var rätt intensiv. Upp kl 06.00, kl 07.30 sonen på hockeyträning, kl 08.50 föräldramöte med ishockeylaget,  Kl 11.00 dans för lillasyster. Då hade vi även hunnit tanka bilen och fika lite. När dottern dansade tränade mamman och sonen hejade på. Efter dessa träningspass blev tempot lite lungnare, men det var ändå kvar en massa på listan att göra.  Som tur var bjöd svärmor på fika. Inte helt fel!  I söndags hann jag dock att baka lite, så nu är jag redo när jag får oväntat besök ;) 

I söndags hade vi kanske inte oväntat besök. Det var förra helgen hon kom som oväntat besök.....Matte & husse hade glömt den stackars Trixa hemma. Barnen fick de med sig, men hunden blev kvar här hemma. Nu hade vi dock fått frågan på lördagkväll och visst var hon välkommen. En underbar dvärgschnauzer, lydig och oerhört snäll. Det bästa är att vi får låna henne när vi blir lite hundsugna och sedan lämna tillbaka henne. Det passar oss perfekt.Bild: Privat©

Flickan som lekte

I dag har jag sett den. Flickan som lekte med elden. Även om jag tillhör kategorin som gillar lättsamma romantiska komedier, där huvudrollsinnehavarna får varandra  i slutet av filmen, kan jag tycka att dessa filmer om Stig Larssons böcker är riktigt bra. Frågan kvarstår dock om det är film nummer ett eller denna som är den bästa än så länge?! Jag måste fundera vidare på det.

I morgon skall det putsas fönster. Giv mig styrka. Det är så oändligt många......

Gott för själen

Med finfrämmande från Piteå har vi haft en härlig helg med trevligt umgänge. Både barn och vuxna har trivs så bra tillsammans. Det är bara så trist att det går så himla fort när man har det så mysigt....vi hann ju inte allt. Med en superfin turfågel blir vi nu varje dag påminda om vilken tur vi har, som fått denna härliga familj som vänner.

Gårdagen bjöd på ett underbart väder , så det fick bli pyssel ute på gården och tvättning. Tänk att få hänga ut lakanen i slutet av september - lovely. Nu är även sommarblommorna bortplockade, växthuset tömt och trädgårdsmöblerna bortplockade. En bit på väg för att säga att vi är redo för vinter....Vinter vill vi ännu inte ha, men längtan efter husvagnslivet vi lever på vinterhalvåret har sakta men säkert börjat ploppa upp i minnet. Så nu till helgen blir det fix med kuren.... det blir så när man köper ny husvagn ;)

Med skidsäsongen i antågande har jag börjat träna. Jag har inte tränat på snart tio år, så det är dags att ta tag i det nu. Just för mitt eget välbefinnande... och ska sanningen fram så fick jag minsan veta att jag gått och blivit tjock! De ni?! En viss sanning låg väl kanske i påståendet, men jag blev nog mest paff. Så säger man väl inte till någon man nästan inte känner?!

Ett pass som jag verkligen gillar är yogapasset. Det kanske inte ger superkondis men hela kroppen och själen får en skön stund, för att inte tala om känslan efteråt. Jag blir alldeles avslappnad och sover bättre än på länge. Det kanske är som de lärda säger att man bör rensa både i hemmet och i själen oftare än man gör?!

Nu skall jag sköta om resten av kroppen och göra en "tidig" kväll. Jag skall lägga mig tidigt och njuta av högen med trevliga inredningstidningar som väntar på mig vid sängbordet.

Sov gott och tack alla ni som tittar in!
Fredag - snart dags för fredagsmys

Nu har lugnet lagt sig över huset och alla utom jag sover nog. Tänk vilken skillnad det kan vara på dagar. En del dagar är riktigt toppen medan andra är lite sämre. I dag har det varit en bra dag :)

Jag tackar för det goda fikat jag fick i dag och för en mysig pratstund. Kram till dig!  ♥

Tänk vad bra att jag lämnade alla måsten åt sidan och åkte i väg en stund. Jag har även prioriterat mig själv nu i kväll, jag har varit och tränat!! Två pass, ett styrkepass och ett pass poweryoga - vilken kväll! Från 0 till 100.  Jag gillade verkligen yoga passet så nu har jag bokat nytt pass nästa vecka. Tänk vad tränad jag ska bli innan sommaren?! Och nu kan vi ha fredagsmys utan att jag har dåligt samvete......

Ha nu en trevlig helg och passa på att njuta, det är ju fredag! Veckans bästa kväll,  om ni frågar mig.

(Ps: Har problem att ladda upp bilder så det får bli ett inlägg utan bild).


Äppelpeppel....

I dag blev det en sån här dag man helst vill glömma.

Vi sov lite, lite för länge. Rusade runt som yra höns. Hittade inga kläder.

- Har ni gympa idag? frågar den yra hönsmamman
- Tror det, svarar båda kycklingarna trött

Mamman rusar runt och hittar till slut veckoboken. Där står det i veckoplaneringen att det bara behövs kläder och skor, som man kan springa i. Fast var det verkligen inget annat?  tänker mamman i en millisekund. Hönsfamiljen fortsätter med att äta frukost i rekordfart. Mamman skall vara på möte klockan 08.00 så pappan skjutsar de små. Klockan 07.58 ringer mammans telefon.

- Skulle inte sonen ha cykeln och badkläder med sig? frågar pappan
- Ja, visst skulle han ha det. svarar mamman (Det var det jag hade glömt. Jag läste ju det på ett separat papper i fredags).
- Kan du vända om hem och hämta? frågar mamman
- Nja, men okej då! svarar pappan

Då är klockan 08.00. Detta kära vänner är bara början. Klockan 10.13 ringer fritids. Dottern sjuk - ont i örat. Åker för att hämta henne, samtidigt som mamman ringer vårdcentralen. Får till svar att vi kan komma direkt. Precis då kommer mamman i håg att sonen skulle hämtas klockan 11.00 för tandläkarkoll. Klockan 11.40 är sonen tillbaka på skolan, tänderna kollade, dottern kollad - öroninflamation med sprucken trumhinna. Tillbaka till stan för att vänta på receptet, försöka få dottern att äta någonting. Efter 20 minuters väntan på apoteket är vi återigen på väg för att hämta sonen på skolan. Då inser vi att sonens cykel måste lämnas olåst tills pappan slutar. Mamman har nämligen ingen kula på sin bil..... mitt i detta kaos har mamman även arbetat en del....då med telefonen som redskap.

Väl hemma blev det fika och några djupa andetag. Efter fikat gick mamman och sonen ut för att börja tömma i växthuset. Det som också stod på mammans lista i dag var att baka äppelkakor av alla fina äpplen som hänger i äppelträden, men det får nog vänta tills i morgon. Om nu mamman har kvar några äpplen i sina träd. Det blåser så mycket just nu att de har nog blåst bort. Nu skall dock mamman sova så höns familjen inte får en likadan morgon i morgon, men receptet bjuder mamman på i alla fall.

Sov gott!


Eget kollage med ett recept från min farmor ♥.


Kärlek på rätt ställe.

Jag tackar allra ödmjukast för att era "krya på dig hälsningar" och jag kan nog säga att de behövdes. Inte nog med halsfluss, jag fick även örninflamation.... Nu har jag tagit min sista penicillintablett i kväll, så nu hoppas vi att alla elaka baciller är borta.

Med hösten kommer "vill ha syndromet" för mig. Det gäller både kläder och inredning. Tänk vad mysigt med någon ny fin kofta, ett par snygga skor, nytt halsband och varför inte nya tapeter. Det liksom kliar i hela kroppen när jag ser alla fina saker som kommit ut till butikerna. Man får dock lägga band på sig och behärska sig, eller hur är det nu?! På min "vill ha lista" är det tapeter till köket som står allra högst upp. Maken är lite svårflörtat just nu, men vad är det man brukar säga. Kvinnans list övergår mannens ......

Jag har den allra finaste faster man kan tänka sig. Hon har även ett fint hem med många fina saker i. Det jag vill berätta om är, hur det gick till när vi skulle välja nya tapeter till hennes kök. Detta var i våras och när vi står och bläddrar febrilt i tabetkatalogerna, ser vi båda två en tapet med vackra fina blommor. Ju mer vi tittar dessto mera vi ser.....vi inser att den skulle bli perfekt till både kök och inredning, men kan man verkligen ha en "pök" tapet i köket? Vi lånar tapeten för att kolla hur den ser ut hemma hos henne. Precis som vi trodde. Helt perfekt!  Vi skrattar och inser att det är ju i köket där man tillbringar mest tid, som skall ha en kärlekstapet. Visst var det vissa tveksamheter från mina kusiner (killar). Nu sitter tapeten på vägen med vita linnelängder i fönstret och en brun härlig ryamatta under bordet.

- Hur skall du nu kunna bjuda hem någon karl? Han kommer att bli rädd när han ser tapeterna, säger min kusin.

Jag menar däremot att om hon nu, bjuder hem någon trevlig man och han inser så mycket kärlek som finns där är det nog rätt man! Det gäller ju att ha hjärtat på rätt ställe.

Kram på er!Eget kollage med privata bilder från fasters kök ©