Försvunnen.....nä, inte riktigt!

Ni kanske undrar om var jag har varit den senaste veckan?! Jag har varit  förkyld och samlde därför mina krafter till de två arbetsdagar jag hade förra veckan. Förkylningen känns mycket bättre men fortfarande kommer hostan smygade på kvällen när det är dags att sova, men nu har jag varken tid eller lust med dessa baciller. I veckan åker jag och maken till Spanien och Barcelona. Inte så tokigt va?!

Även om det har varit lite sjukstuga här har vi (jag) lyckats bestämma vilka tapeter vi skall ha. Det blev "rumptapeten". ;) Jag tackar er alla för de goda råden!

Jag har även fått en utmaning av:
K

5 saker i min frys:
Lax
Blåbär
Bröd
Bullar
Hallon

5 saker i min garderob
Kläder, både de jag gillar och de jag inte gillar...
Skor
Gamla tentor
Smycken
Spel

5 saker i min bil
Damm & Smuts
Kvitton
En och annan leksak
Bilbarnstolar

Mobilladdare


5 saker i min handväska
Kvitton
Hårsnoddar
Tugggummi
Börsen
Värktabletter

(jag hade inte så mycket kul, inser jag. nu ..;)

Då ska man ju skicka denna vidare väljer jag att göra det till alla som känner sig manade att anta den! :)


Det blir inte alltid som man tänkt sig....

 Efter en lång arbetsdag med halsont och ev lite feber, var tanken att få krypa ner i soffan och se hockey. Maken och sonen skulle ta tillfället iakt och se matchen live. Jag tänkte mig lite mys med lillasyster i soffan, men hon tyckte minsann att vi skulle göra någonting som hon ville. Hennes förslag var både bio, teater eller biokväll här hemma med chips och godis. Jag skulle inte tro det.....

Jag försökte vara den goda mamman och förklara att klockan var mycket ,och att vi både kunde läsa en bok eller spela något spel innan sängen. Gode gud....giv mig styrka tills denna flicka blir tonåring! 

Ni kanske förstår att hon inte gillade mina förslag. Efter ett intensivt och hett gräl, bad vi varandra om förlåtelse och kramades en stund. :)Tänk att ena stunden kan man få gråa hårstrån av de man älskar allra mest, samt i nästa stund kan man inte förstå hur man kunde bli så arg?!

Hur kan man beskiva sitt barn med bara några ord?


Bild: Privat©

Val

Äntligen fredag! Förutom ett besök på arbetsförmedlingen har dagen varit en alldeles perfekt dag. Maken jobbade inte hela dagen, barnen fick komma hem tidigare och vi hann även göra lite här hemma. Maken jobbade vidare på holken och nu fattas det snart bara ytskikten  :)

I morgon hoppas vi även kunna fixa lite ute på gården. Det är mycket som skall plockas bort efter sommaren. Jag skall även besluta vilken tapet som skall beställas. Titta noga på bilderna och säg vad ni ser....maken ser tydligen rumpor om tapeten från eco, men han har inte ratat den ändå ;)

Ha en skön lördag!


Bild: Eget kollage med egna bilder.©


eco nyheter

Kan berätta att jag inte alls har legat på latsidan den senaste veckan, även om man kan tro det här på bloggen. Det har varit arbete, företagsbesök, målning av holken, firande av svärfar, hockey tränningar,  6 års-kontroll och inte minst tapet jakt....

Jag kan säga att jag har verkligen försökt att inte titta i Sandbergs kartorna, utan bara titta i realådorna. Det är inte så lätt..... Det jag dock har kommit till insikt med, är att jag aldrig kommer att köpa en tapet bara för att den är billig, jag måste ju gilla den också, eller hur?  ;)

Dagen till ära besökte jag färgbutiken där vi nästan alltid handlar, för att göra en sista koll. Jag fick höra att man hade rea på Ecos kolletion house, där virrvarr tapeten ingår för endast 100 kr rullen - vilket klipp! Tror ni att det fanns kvar någon rulle?! Nä, inte en enda rulle. Efter en massa tapetprover som kändes siså där, dyker en ny kollektion upp med posten. En ny karta med mönster från Nina Jobs, den är så ny att jag på nåder fick låna den till i morgon. (Jag tror att personalen inte hann titta i den, innan jag hade den under armen på väg hem).

Tänk vilket harmoniskt rum det kommer att bli ... mönstret består av hjärtan, både stora och små! (Bild: Eget kollage med privata bilder från ecos tapet kollektion Nina Jobs).


Lång, kort, tjock, vit, aluzink, svart?!?

Denna vecka har gått i turbo fart. Det har varit arbete, skola och jag har även försökt att beta av min "To do lista". Nu är det bara ett fåtal saker kvar att fixa. Det ena tänkte jag be er om hjälp med. Vi behöver utebelysning till vår bro, men problemet är att jag inte vet var de skall sitta och vilken sorts lampa det skall vara. Det är inte direkt gott om plats...Så snälla ge mig ett råd?!  (se bild)

Jag är även gräsänka denna vecka, detta eftersom maken har dragit till Schweiz med arbetet. Han har ett flertal tillfällen ringt hem och sagt att det är SÅ VARMT!! Idag var det 27 grader....inget man igentligen vill höra speciellt när man har tagit fram långkalsoner till barnen och det ös regnar ute.  :(

Nu håller jag dock tummarna för bättre väder i morgon och att ni får en skön lördag.(Speciellt till damerna M & S som är på krogen i kväll).  ;)

Trevlig helg!


Bild: Privata ©


Fort kan det vända.... :)

Jag har aldrig lyckats att göra ett inlägg om dan.... (det låter som c-vitamin). Jag garanterar att jag bestämmer mig varje söndag för att anstränga mig angående mina inlägg och förra veckan var inget undantag. Jag hade verkligen tänkt göra ett inlägg varje dag.Tji fick jag - det gick inte! men kanske så småningom lyckas jag, vem vet?!

 Det hände mycket annat förra veckan. Vi  jobbade med kuren, han byggde och jag målade. Vi lever ut våra funkisdrömmar så det blir mycket vitt och alu zink. Vi har också fixat ett runt fönster i ytterdörren.  Nu är det snart dags för väggarna på insidan att bli beklädda. Vi funderade på panel, men det blir ganska dyrt innan den är målad och färdig, så det blir nog tapeter. ( Visst talar en sann tapet missbrukare så?!)  En slitstark easyup har vi fått rådet att använda. Vad det blir för tapet vet vi inte ännu eftersom jag har inte haft tid att leta. Nu kanske ni tycker att det låter konstigt, när jag sa att jag hade all tid i världen förra veckan - med det var då det. I tisdags var jag ute och sökte arbete och på tisdagkväll hade jag ett!! Det är som vikarie på Swedbank, så jag kan lova att det är mycket att sätta sig in i. Jag kände mig nästan utvecklingstörd i fredags men nu börjar det kännas bättre. Jag tror jag somnade redan vid nio i fredags. Tänk vad fort saker och ting kan ändras!

Ha en fin måndagkväll!! Själv skall jag se från koja till slott.


(Bilder: Eget kollage med bilder från
http://www.sandbergtapeter.se.)