Nu ni....

Nu har jag fått tips om en sida på nätet som kan ge väldigt bra prognoser över vädret. Det är en sida från Norge, men den har koll på alla städer...;)

Jag kan meddela alla vänner här i Skellefteå regionen att nu vänder det, kanske har det med att göra att vi sätter oss i bilen och kör 120 mil på tisdag eller så har sommaren tänkt att anlända? Jag vet inte, fast det känns ganska bra när man i går strosade runt på stan i fingervantar, fleecejacka, vindjacka, tjocka sockar, halsduk .... det hade inte varit så dumt med långkalsonger.... Men som jag fick veta i går, var det även festligheter i Kiruna, där hade de 2 grader varmt, häll regn blandat med snö, så vi kan ju skicka en tanke till de tappra besökarna där.

Jag kommer definitivt att ha långkalsonger i kväll!!!Bild: Eget kollage med bilder från www.yr.no

Vad är det för sk..väder?

Detta väder gör ju ingen glad! Nu har även maken anslutit till oss lediga. Hans första semesterdag fick bestå av att fixa här hemma. Gräsmattan var i behov av en omgång med klipparen och precis när maken var klar med gräset öppnade sig himmelen återigen....suck. Man blir liksom både seg och deppig av att det skall var sådan här skit väder.

Det man kan vara lycklig åt när vädret inte är på topp, är att man får lite gjort här hemma. Nu är hela huset städat och en härlig doft av
citronsåpa (grummes nya) sprider sig. Jag hoppas att den består ett litet tag....... Nu väntar bara tvätten från de sista maskinerna att tas hand om. Sedan har även barnens lekrum fått en utrensning, där både Mc Dondalds prylar och torkade tuschpennor har fått åka i soporna. Jag tror inte att barnen kommer att sakna dessa saker, men hade de fått vara med i städningen skulle nog allt ha varit kvar?! Om jag hinner skall ett par nya gardiner sys just till detta rum i morgon. Jag har köpt Marios tyg "syslöjd", vilka jag tror blir fina där. Vi får se vad vädret kan erbjuda? - det kan inte bli så mycket sämre....
Bild: Privat©


Utmärkelse - inte varje dag!

Jag har ju varit lite frånvarnade här på bloggen, men jag har både sett och hört en massa..... ;)
Pia gav mig en utmärkelse som jag blev så glad över, det är ju inte alla dagar som man får sådana. Jag har absolut inte glömt bort detta, utan jag tar tillfället i akt nu i stället; Tusen tack kära du! Dina fina ord värmer så gott!

Om jag nu har förstått detta rätt skall man skicka den vidare, vilket inte är så lätt. Det finns så många jag skulle vilja skicka den till. Jag väljer dock en tjej som verkligen har visat sin kreativa sida för oss här på bloggen nu under våren. Ingen mindre än Lina till lika Kitchenbloom. Hon visar gång på gång sin kreativa förmåga. Linas blogg  var en av de första bloggarna jag började att läsa, att sedan henns förmåga att både inspirera och skriva underbara inlägg som får en att må så bra, gör det inte svårare att skicka den vidare till henne. Tack för att du delar med dig och bra jobbat!
(Jag vet faktiskt inte om hon redan har en, men hon får även en av mig. ;)

Hoppas att midsommar har varit lyckad för er alla - nu äntligen lyser solen här!


Bild: Privat kollage.

Trädgårdslandet

Det är väl så att man blir mer och mer bekväm. Att det har nåt med åldern att göra har jag svårt att tro.....;)

I alla fall så har vårt trädgårdsland mest varit en plåga de senate åren. Det är otroligt trevligt att ha sin egen sallad och rädisor, men det skall ju skötas om. Full av iver brukar jag rensa en helg på våren, men direkt efter är all lust som bort blåst, så nu när vi dränerade runt ladugården fick traktorn ta bort allt det gamla och bereda plats åt det nya.

Jag kände att ett trädgårdsland som är lättsköt skulle vara något för oss. Jag vill gärna ha hallon - ja, ja jag vet att de kommer att sprida sig, barnen vill ha jordgubbar, så det fick bli ett land med bär och kryddor. På bilden ser ni den nya stora lådan som skall fyllas med jordgubbsplantor och den skall även målas i falu svart, men eftersom vädergudarna inte verkar vara på humör så har det inte blivit av ännu. På kanten av lådan satte vi ner krusbärsbusken, maken kallar den djävulsbusken...jag tror att busken stack honom lite.....


I tvån cementringarna har jag planterat kryddor och i den tredje skall smultron planteras. Förra året fick jag av pappas underbara sambo lakristagetes och citrontagetes - hur häftiga blommor som helst! Man kunde ha dem både på bakverk och i en sallad. I år hittade jag citrontagetes hos mina grannar men någon lakris, verkar vara svår att finna. Det roliga med detta är att jag verkligen inte gillar vanliga tagetes (riktiga kärring blommor) opps! Ni kanske gillar dem, men jag håller mig till citron och lakrisvariaten.Jag lovar att återkomma när lådan är målad, det fina gruset är på plats och växterna har kommit igång!

Jag förstår att många kommer att bänka sig framför tv;n och se fotboll i kväll, vad jag själv skall göra vet jag inte och det känns verkligen konstigt. Uppsatsen blev godkänd och publicerad idag!!!!! Jippi!!


Bilder: Privata©

Tittut - kommer ni i håg mig?

Nu är jag tillbaka här på bloggen och känner jag mig mera laddad för bloggen. Det har varit en tuff vår med otroligt mycket att göra på skolan, en man som varit bort hemskt mycket ,men nu har allt lungnat ned sig lite och för jag och barnen har semestern börjat i dag! - Helt underbart!

Barnen är på fotbollskola och själv sitter jag på bron med en bit paj som blev kvar efter lördagens festligheter.  Det blev en rolig kväll att minnas. Vi var nämligen 21 st vuxna, utan barn och alla lite sugna på fest så det var glada miner hela kvällen. Jag tror däremot att resorben räddade många från att vara alltför dåliga i går?! Tack alla ni och tack för alla fina presenter!

Fast det har varit tyst som i graven här på bloggen har vi (maken - jag är "bara" projektledare....:) ) arbetat lite ute på tomten, det gamla trädgårdslandet har tagits bort och ett nytt är på väg att ta form. Skall försöka ta lite bilder, så ska ni får se. Nu måste jag ta och röja lite innan barnen kommer hem!

Kramis på era alla och tack för era fina kommentarer!Bild: Privat, tagen med den nya fina kameran.