Lite allt möjligt.

Många av mina nära och kära tycker nog att jag har för mycket tid här hemma..... jag kom nämligen på den briljanta iden att möblera om. Jag tycker det var en lysande ide! Maken var smått skeptisk till en början, men nu när hela nedervåningen är omkastad så tycker han nog att det är rätt bra?!  Han sover gott både framför soffan och om nätterna.

Vi har ett vardagsrum eller sal som det så fint hette förr i tiden, när man pratade om Väserbottenshus. Detta rum har vi endast använt en handfull gånger varje år, vilket jag tycker är ganska trist. Det är väl ett riktigt I- landsproblem att ha för stort...... Nu har dock köksbordet flyttat till "uterummet", soffan och tvn till salen, matgruppsbordet minus iläggsskivorna är flyttat till köket.  Ni kan tänka er att det är inte bara en sak som skall byta plats, men jag jobbar på det. Jag jobbar även på att få nya tapeter i vardagsrummet vilket inte varit helt fel.  Jag hittade en underbartapet - inte en Sandbergs utan en Cole& son, men maken kände inte riktigt lika som mig. Jag letar vidare.......

Att snön äntligen har kommit, gör ju även att julstämmningen börjat göra sig påmind. Jag hann besöka en julmarknad i helgen och inser att det finns så många duktiga människor som pysslar och donar. Helgen har även innefattat frissabesök, stadsbesök, vuxenfest, flytt, tapetsering hos svägerskan och hockytränning för storebror. Jag var mer slut i går, än innan helgen. Både i går och i dag är lillasyster hemma och kurerar sig lite - hon är riktigt förkyld, så nu får vi både vila upp oss lite. 

Nu väntar lillasyster på mig, vi ska ha mysfrukost framför tvn.

Ha en fin dag ni me....!


7 sanningar om mig

Det finns en utmamning, som jag tänkte hänga med på.....
Man skall berätta 7 sanningar om en själv.

1. Jag HATAR när det är groppar i smörpaket.  Det skall vara slätt och utan smulor.....
2. Gillar snittblommor! 9 av 10 gånger jag köper, är blommor vita.
3. Nålar aldrig när jag syr gardiner. Då tar det så lång tid!
4. Har ett visst tapetmissbruk....(men det visste ni ju redan ;) Sandbergstapeterna ligger mig närmast.
5. Har varit på efterfest med Martin Stenmark, Lena Phillippsson, Linda Bengtzing, Etype ...osv (De vet kanse inte om det, men jag var där).
6. Andas oftast bara inåt,när jag ser nåt jag vill ha...
7. Kan göra otroligt många saker fast jag pratar i telefonen. Toabestyr, baka, diska, putsa fönster, stryka kläder, hänga gardiner....och tror ni mig inte kan nog Biggan intyga! Även maken kan nog intyga, han tyckte nog att det var dags för ett headset när han såg att jag klämt fast telefon mellan huvud och axel, när jag putsade köksfönstret!

Ha en trevlig kväll,  nu strax väntar Dr Mcdreamy på mig. :)


Blid: Privat©


Fredag igen!

Är det bara jag som tycker att veckorna rusar fram? I veckan har jag inte jobbat, utan jag har tillbringat tid med min son och diverse hushållssysslor. Sonen var lite förkyld förra veckan och det verkar som hans astma har blivit värre. Så här har vi tagit det lungt, pysslat, sytt (nya gardiner)  bakat och bara varit. Att bara vara kan nog vara den bästa medicinen i bland. :)

I kväll väntar främmande och vi skall försöka oss på några nya maträtter. Det blir några recept ur Medlefors nya receptbok, Matglädje på Medlefors. Jag lovar
Medlefors är nästan "rikskända" för sin goda mat. Jag har inte lyckas bestämma mig vad det blir för förrätt, men efterrätten är precis uttagen ur ugnen; Nötbrownie med blåbärsgrädde.Jag testade den för någon vecka sedan och den är inte helt fel! Kan varmt rekomenderas.

I morgon är det julmarknad här i byn. Det blir trevligt att testa sina säljar kundskaper på mattor istället för fonder, aktier....det måste väl gå?!  Julmarknaden är så mysig, men det var dock väldigt länge sedan det var en vit julmarknad, men jag tror säkert att man kommer att få lite julstämmning.

Med en ny uttagen nötbrownie ur ugnen önskar jag er en trevlig helg!Också receptet.......Bilder: Egna bilder© och eget kollage. Receptet från boken:Matglädje på Medlefors.