Test, positivteller negativt?

Hittade detta Svensson test hos Pia och det lät så roligt att jag måste testa. :)

Svenssontestet
Ditt efternamn slutar på -son [ ]
Du känner någon som har samma förnamn som du [ ]
Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du [X ]
I din familj är ni 2 barn [X]
Du bor i villa [X]
Du bor i en tätort [ ]
Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla [ ]
Du har egen mobiltelefon [X]
Dina föräldrar har gift sig [X] och skilt sig.....
Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader [ ]
Din pappa heter Lars [ ]
Din mamma heter Anna [ ]
Din familj har en Volvo [X]
Din familj har en silvergrå eller röd bil [X ]
Du har tillgång till Internet hemma [X]
Du har ett eget rum [ ]
Du har varit utomlands minst 2 gånger [X]
Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna [ ]
Du har varit i Grekland [x]
Du har varit på Öland minst 2 gånger [ ]
Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger [x ]
Din familj har en husvagn [X
Ingen av dina föräldrar röker [X]
Din pappa är lite lätt överviktig [X ]
Du idrottar flera dagar i veckan [ ]
Du har husdjur [ ]
Du får månadspeng [ ] Det var väldigt länge sedan.....eller är studiebidraget det ?
De flesta i din familj är blåögda [X]
Du äter på Mc Donalds [X] fast väldigt sällan nu när de stängt resturangen här i stan...
Du följer Melodifestivalen [X] 

Multiplicera antalet X med 3 för att få fram hur många % Svensson du är.

17 st X 3, vilket ger 51 procent. Frågan är om det är positivt eller negativt......tydligen är man mera "svensson" än man trodde ;)

Sov gott och ha en bra fredag!

Godis är gott!

Det är ett par riktigt envisa baciller som florerar. Nu har även jag legat ner bäddad några dagar, vilket förklarar varför det inte har hänt så mycket här på bloggen. Dagen har ägnats åt att storstäda vårt hem, för nu SKA de bort - alltså bacillerna.

Dagens tisdagstema last, var ju ett passande tema nu när man försöker tänka på beach 2008. Aldrig tidigare har jag sett så många smarriga recept här på bloggen och aldrig tidigare har det funnit så mycket gott fika bröd på skolan.....

Min last är lösviktsgodis, men det är ju skillnad på godis och godis. Karamellkungen och godis??? ja allt vad de nu heter har då jag i allafall börjat lesna på. Nu när vi lyxar köper vi godiset på de "riktiga" godisaffärerna eller på Hemmakväll för de har både många sorter och det är väldigt färskt.Men precis som man säger till barnen, godis bara på lördagar!

image162
Bild: Privat©


Lekrum eller blev det ett mysrum?

Varje gång man packar bilen för en färd till husvagnen tror man att man skall flytta dit!! Det är nämligen inte bara handväskan som skall med.....
Jag har nu insett att det är ett perfekt ställe för att vila. Det finns inte så mycket annat att göra än att se på film, läsa nya inspirerande inredningstidningar, baka ;)  eller hur Monica? Skämt och sida det är verkligen jättehärligt att vara där. I går åkte jag några åk och det var inte heller helt fel, sol och 3 minusgrader :)

Jag sa tidigare i år att jag skulle återkomma angående barnens lekrum. Det har tidigare varit ett lekrum med både säng och förvaring, men i och med vi tog en bit av detta rum till hallen fick det lov att bli lite nytt. Och inte mamma emot....... ;) Barnen har ju blivit lite äldre och har andra behov. Lillasyster är vår konstnär, så ett bra bord där man både kan rita och pyssla fanns med på önskelistan.  

Ett skåp har också införskaffats, för alla spel, pussel och övriga leksaker. Det är ett perfekt skåp som rymmer mycket fast det inte är så djupt. Storebrors önskan var att få någonstans att spela sitt Playstation. Vi har tidigare haft det i "uterummet" och när det är ljust ute ser han ingenting, eftersom det speglas i bildrutan. Nu har en liten hörna skapats och jag har en lycklig kille här hemma.
 
Som ni ser kommer det mesta från
IKEA men det är inte riktigt klart. Ett väggord skall upp vid sidan av skåpet  och själv skulle jag vilja köpa Karin Mannerståls fina matta Bugs i färg, men det känns inte helt rätt att ha den dyraste mattan i lekrummet. Man kanske måste köpa en lott i morgon?! 

Sov gott!
image151
Bild - Privata©

Trevlig helg!

Vi åker till husvagnen i helgen trots sjukdomarna, man myser och vilar nog så bra där.

Nu håller vi tummarna att helgens väder blir lika fint som det har varit i dag, det känns som  vår i luften. Nu är klockan över fyra på eftermiddagen och det är fortfarande ljust...det är vårtecken det!

Ha nu en riktigt trevlig helg!
image150
Bild: Privat©

Jag kämpar...

Jag hade turen att få flera av mina önskningar. En av dessa var en skrivplatta till datorn, men det verkar svårare än jag trodde.......jag får inte ens texten att synas och när den väl syns ser ut som jag just lärt mig att skriva :( Man kanske inte ska blotta sig när det finns så många dataproffs här ute bland  bloggarna. Det kanske inte var så bra, att även börja med en ny version av Adobe Elements 6.0 samtidigt, eller?

Min datatekniker är på hocky, men jag lovar att återkomma när supporten har sagt sitt. ;)

Medans jag väntar kämpar jag vidare med ett öga och ser hockey med det andra.  Kom igen nu AIK!!

Uppdaterat Kl 23.56: Jag ger upp! Återkommer med ett "vanligt"inlägg i morgon. Jag hoppas att ni alla fått äta "hjärtbakelser" och blivit ordentligt ompysslade i dag på alla ♥ - dag.

Här har vi haft sjukstuga. Barnen har varit sjuka hela veckan men idag när vi besökte vårdcentralen fick även jag veta att även jag har halsfluss. Nu har vi fått medicin så i morgon (idag) är det nog bättre.

Sov gott!

Dagens tisdags tema; Okänd....

Jag ser med förtjustning att min besöksstatistik kraftigt ökar men dessto tråkigare minskar kommentarerna så SNÄLLA, lämna gärna ett litet spår efter er. Man blir så glad av kommentarerna  både från "kända" och "okända" samt de sporrar en att fortsätta med bloggandet.

Kommer ni i håg vårt brobygge? Inne i timmerväggen, mellan hallen och barnens lekrum hittade vi riktigt gamla tapeter. Det var nämligen dagstidningar, vet inte från vilken tid eller vilken sorts tidning det är, men de får vara mitt bidrag till dagens tisdagstema. (Trots att bilden inte är tagen i dag). ;)

image149

Bilder:Privata©
 

Min (vår) helg

Jag hade verkligen betämt mig att bli duktigare att skriva inlägg och uppdatera min blogg detta år.... men tiden räcker inte riktigt till, så jag ber om ursäkt att det kan vara väldigt sporadiskt mellan mina inlägg men kanske en dag kommer det att bli mera kontinuitet ?!

Istället för att önska er en trevlig helg (vilket jag borde ha gjort i fredags) önskar jag er en bra måndag!

Min (vår helg) har varit rätt så intensiv men väldigt trevlig! Fredagen bjöd både på arbete, skola och matgäster på kvällen. På bilden ser ni förrätten de fick smaka, små västerbottenspajer med löjrom - inte helt fel! Det är faktiskt riktigt kul att laga "god" mat - missförstå mig inte, utan jag tycker bara att vardagsmaten inte är lika rolig att laga. Våra kära middagsgäster fick en sen middag men jag tror att det gick bra. Alltid lika trevligt att träffas! :)

image147

Lördagen började med att väckarklockan ringde 06.01.... då hör jag maken -"Jag hatar hockey". Det var nämligen hockeycup för storebror hela lördagförmiddag, så det var bara att stiga upp och göra frukost för familjen. När man väl är uppstigen och igång gör det inte så mycket men jag kan väl hålla med maken att man var väl inte den piggaste när klockan ringde. Dagen fortsatte med lite vardagligt pyssel och kanske ett lite mera ovanligt pyssel. Vi var nämligen bortbjudna på kvällen och eftersom jag verkligen gillar både pyssel och fina saker tyckte jag tipset om "gå bort present" i Vinterns söta var ett toppen tips! Sagt och gjort - åkte för att hitta en fin burk, köpte ingredienser och hem för att verkställa presenten. Det blev en bra present och jag tror att den uppskattades.

image148

Söndagen har varit en härlig dag med både fix här hemma och lunch/middag hos kompisar. Detta var en snabb resume om min helg och nu väntar en ny vecka med massor av skola men jag skall göra mitt bästa och försöka göra några fler inlägg än vanligt!

Natti natti på er


Bilder: Privata©


Mina Cirklar...

Dagens tisdagstema visade sig vara lättare än jag trodde i morse då jag kom inte på något som är runt. Jag fann inget som skulle kunna symbolisera cirkel - Kändes som att det verkligen skulle kunna bli ett utmanande tema. Kändes liksom att mina funderingar bara gick runt...(...i cirklar? =) ) 

Nu när barnen kommit i säng och jag fick tid till att fundera ordentligt, insåg jag att vi har massor av cirklar i vårt hem. Inte minst är några av våra mattor är runda, och min pappelina matta har ju cirklar på sig. Mattorna får därför bli mitt bidrag idag.image146
Bilder: Privata©


Inte barnfritt utan makefritt......

Sen sista inlägget har jag hunnit bli ett år äldre. Jag tackar allra ödmjukast för alla grattiskommentarer och inte minst för alla fina paket!!! Jag måste säga att det lönade sig att göra ett kollage...... Det blev så lyckat jag fick dubbletter av vissa önskningar. :)

Ja, jag skulle kunna fortsätta med temat ensam för maken åkte till England i torsdags och kommer hem först på måndag kväll. Då är det tur att man har två underbara ungar som man kan mysa med. Vi har lite aktiviteter i morgon som skall genomföras, men mamman kanske är snäll och överraskar med ett besök på kafe.....

Nu till något mera ledsamt. Det har hänt en fruktansvärd olycka här i stan och det har satt sina spår hos mig och säkert hos många fler. Det är storebrors frökens son som genom en tragisk olycka inte längre finns bland oss. Att förlora ett barn måste vara det värsta som kan inträffa. Mina tankar finns hos henne och hennes familj hela tiden och man inser att man måste ta tillvara på alla tillfällen för fort kan det förändras.

Lova mig att mysa mycket i helgen.

image144
Bild:Privat © med citat av John Ruskin.