Mammas stora kille.

Helgen har bestått både av kalas och vårbruk.  Gräsmattor och blombänkar har fått sig en omgång..... Dessa blombänkar blir mindre och mindre för varje år, men desto mera praktiska. Kan det bero på ens åldern eller är de så att man har kommit till insikt att det enkla och lättskötta är det bästa?!

Förra veckan var det bakning på schemat varje ledig kväll, men tyvärr verkar min ugn inte helt frisk. Den kom aldrig upp i korrekt temperatur.  Så mycket av mina bakverk fick kastas - inte roligt! Men lite fika blev det och kalas har vi haft för vår älsklingskille. Hela 9 år har han hunnit bli - han har dock lovat att alltid vara mammas bebis.  Ska nog fråga igen om några år......Nu blev det många fina paket samt lite pengar. Han håller som bäst på att spara till en fyrhjuling. Jag tror att storebror är ganska nära målet, så vi får väl se om om vi blir med fyrhjuling i sommar. Maken frågade sonen vad han skall använda fyrhjulingen till? - Jag skall ju hjälpa mamma och dig att samla löv när ni jobbar ute.
Så svarar världens snällaste och omtänksammaste  kille!

Åter till min ugn. Jag måste bara få skriva av mig lite.....Dagen efter bullbaket ringer jag till Elektroservice för att påtala mitt problem med ugnen. Mannen på andra sidan menar att det är inget fel på ugnen.....utan att jag har gjort fel! Han frågar hur jag använder ugnen, vad jag har för temp osv. Jag berättar att jag oftast bakar med varmluft och att jag någon gång satt ugnen på några grader högre än anggiven temp för att sedan sänka när jag stoppar in det jag skall grädda. Detta för att ofta tappar ugnen några grader när man öppnar luckan. - Helt fel!!
Det är tydligen så att man skall sätta på ugnen, vänta tills det kommit upp i temp och sedan vänta MINST 30 minuter, gärna längre. Snacka om att man skall ha gott om tid...... Väldigt energimässigt tänkt?! Även om jag påtalade att jag inte har haft något problem tidigre, gick jag med på att testa detta innan de skulle komma hit och kolla ugnen. Suck! Detta jag gjort och inte funkade det något bättre. Skall nog ringa tillbaka någondag.....

Nu väntar några dagars arbete innan vi packar väskorna och drar till värmen.


Bild: Privat©

Time out - vår nya vän.

Jag berättade för någon vecka sedan om vår nya fåtölj. Time out från Mio. Den är fortfarande lika eftertraktad här hemma när det är dags att titta på tv eller film. Nu har vi dock kommit till någon sorts rättvisa. En kväll maken, nästa min osv....Vi hade länge letat en fåtölj som både var skön att sitta längre stunder och hade ett schysst utseende. Jag lovar, den uppfyller alla våra krav. Den funkar till och med att sova i :) har nämligen testat det i helgen....

I kväll var det dags för barnen att testa att sova över hos sina kompisar för första gången. Med spänd förväntan skjusade jag dem till vännerna och allt var frid och fröjd. Svärmor påtalade att de kommer nog hem innan kvällen är till ända. Hon hade rätt. Klockan 22.00 ringer de och vill komma hem.  Det blev lite för spännande, men sonen har bestämt att snart skall de pröva igen. Det kan väl vara ett gott betyg trots allt. Nu råder lugnet här hemma och det är väl dags även för mig att krypa till kojs.

Sov gott!


Bild: Privat©


Det är så mycket man vill.....

Jag bestämmer mig nästan varje vecka att bli en bättre bloggare, men jag vet inte riktigt varför det inte blir som jag tänkt?! Att jag skulle återkomma någon gång under förra veckan var ju helt spikat ....jag hade till och med inlägget nästan klart, men inte. Var tar all tid vägen? Från och med 1 maj har jag köpt mig lite tid, och kommer nu att arbeta 80 procent!! Vilket jag hoppas skall ge resultat för hela familjen. Vår förhoppning är då den. Kanske kan även bloggen få känna sig lite mera uppdaterad......

Att det skulle bli vår och att all snö skulle försvinna hade man svårt att tro bara för någon vecka sedan. Nu är snön borta och solen värmer alldeles underbart. Hittils har helgen bjudit på trevligt umgänge och god mat. Vi har även hunnit en del här hemma. Fyra fönster är putsade (det återstår dock de allra flesta), bastun har fått ny takbeklädnad och balkongen har fått ett trevligt trallgolv. Ännu finns det saker att ta tag i här hemma men det är ju en och en halv dag kvar av denna helg - härligt!!!.

I onsdags såg jag på
Leila på landet och blev riktigt inspirerad. Vi har faktiskt testat en del av recepten och det blir toppbetyg! Kan varmt rekomendera den helgrillade entrecoten, sommarsalladen och rabarberkakan.

Njut på och ha en fortsatt trevlig helg!


Bilder: Privata©