Trevlig helg!

foto: Mixko

Önskekollage

Visst kan man få önska, fast det är ett tag kvar till både tomte och födelsdag?! Presenter är hur kul som helst. Både att få ge och att få.  Jag älskar att slå in och göra fina paket och naturligtvis måste även innehållet i paketet kännas rätt. Maken tycker däremot att jag lägger ner på tok för mycket tid på att hitta rätt sak. Han skulle nog kunna köpa en aladdinask och känna sig fullkomligt nöjd...... ;)

Så här ser i allafall mitt önskekollage ut, en helt vanlig onsdag.


1. Matteusfat i alla färger. De passar så bra både till sallader och kakor. Ett medelstort vill jag ha.
2. En söt topp/tröja från Oddmolly. Detta är en modell som jag verkligen gillar!
3. Sandbergstapeten Christophe i denna färgställning såg jag för första gången i tisdags. Helt underbar på väggen! - Undra om lillasyster vill ha ny tapet?
4.Tyget teheran från Svenskt tenn i vit, skulle bli perfekt som kuddar i husvagnen.
5. Odd mollys nya fina kjol, säger - Köp mig, köp mig!!!
Något som alltid står på min önske lista är några fler kiwilyktor. Jag saknar nämligen 16 färger.....


Bilder: Eget kollage med lånade bilder från Matteus, Svenskt tenn, Oddmolly & Sandbergstapeter


Läsprojekt

Ja, då var helgen redan slut och en ny vecka har startat. Jag skulle gärna vilja att helgen var en dag till eller kanske som storebror uttryckte sig.  - Varför är inte helgen jobbvecka och veckan ledig tid?

Här har vi tagit tillvara på helgen och träffat goda vänner, lagat och ätit god mat och även bjudit föräldrar på middag.  Husvagnen är också snart redo för avfärd. En ny lampa, en ny matta och några nya kiwilyktor fick det bli. Ja, jag vet att jag redan har några kiwilyktor, men de vill jag ju ha här hemma. :D

Nu till dagens händelse ...... Vår älskade son har det lite jobbigt med läsandet, inte så att skolan tycker att det är något problem men det flyter liksom inte. Då skall ni ha i bakhuvudet att hans två år yngre syster läser riktigt bra. Så vi har bestämt att vi måste hjälpa honom. Så ett läseprojekt fick det bli, som går ut på att han läser för någon av oss i ca 10 minuter varje kväll måndag till torsdag. Om läsandet går bra får han en sjärna i boken. Efter 5 stjärnor gör vi någonting kul tillsammans! Jag hoppas att detta skall hjälpa honom, för han vill så gärna att det skall vara lika enkelt som för hans syster.  Så med en nyinskaffad bok och en ny snygg anteckningsbok där vi skall skriva hur det går, har vi i dag inlett detta projekt. Mamman måste medge att det var riktigt mysigt. Detta blir en stund att längta till.


Bilder: eget kollage med egna bilder

Helt normalt?!Jag hittade denna underbara annons från -66 och inte vet jag om rent textmässigt i denna annons det har ändrats så mycket till i dag?! Teknikmässigt är nog en helt annan fråga.  Nu är det start dags för helg och det känns riktigt skönt. Lillasyster har haft ännu en vecka då hon inte varit på topp. Det som står som prio ett för denna helg, är att göra husvagnen redo för ännu en vintersäsong i Malå. Vi har precis fått hem vår alldeles
nya husvagn, så det är lite mera fixande än vanligt. Till exempel som att sy nya kuddar, piffa med fina sängkläder - för det måste man väl?, kanske några nya ljuskoppar och varför inte några nya muggar och tallrikar? Sedan måste jag sy ett draperi till barnens sängar, för det som följde med var inte direkt anpassad till övriga textilier. Cabby har valt ett och samma tyg på draperiet oavsett vad du har för övriga textilier, det kanske går om är färgblind... Varför följer inte husvagnsleveratörerna modet på textilier?  kan man undra. Nu valde vi dock en diskretklädsel utan mönster, men jag måste poppa till den på något sätt. 


 Jag känner mig verkligen kluven. Här har man köpt en alldeles ny ooch fin husvagn som man genast börjar styla om. Är det en sjukdom eller helt normalt?? Jag tror (hoppas) att det är helt normalt. I alla fall för mig. Nu ut på piffjakt.

Trevlig helg!

Bilder: Eget kollage med blider från www.classiccaravan.se/sida3.html,http://www.dn.se/bostad/skulle-den-ena-kissa-sa-skulle-den-andra--1.950629


Vecka 41

VAB, arbete, föräldramöte, arg, trött, ishockeyträning, tvätta, dammsuga, skura, hockey, husvagns hämtning, besök, skratt, presenter, kalas, baka, läsa, solsken, junta (som jag inte kunde gå på), telefonsamtal, te, sova.
Ja, så har min vecka sett ut.

Trevlig helg på er!