Trycker in pausknappen ett tag...

Jag lever, men just nu är det oerhört intensivt på skolan, så tyvärr får bloggen och vårt hem lida men snart är det över ... kan ni fatta att  4,5 års studier har nåt sitt slut?! För mig känns det overkligt och på samma gång  oerhört skönt!  Jag kan dock berätta att maken har nu kommit hem och med honom en ny kamera. Det enda problemet är att bruksanvisningen är på japanska och det är inget som finns inom mina språkkundskaper.... Jag längar till den svenska varianten kommer, för då skall det fotas!

Jag kommer nu att ta en bloggpaus tills det har lugnat ned sig lite, men jag kommer tillbaka och då med ny kamera och nya projekt här hemma....Maken har redan börjat.....och som jag sa i något tidigare inlägg, så kommer alltid inspirationen med våren! (Svärfar var förbi i dag och han orkade inte ens se....)


Kramis till er alla! ♥

image187
Bild: Privat©


Mysigt med eld....

- Har du inte tillräckligt med ljusstakar? den frågan har jag fått av många, men svaret är tveklöst;  NEJ!
En del av mina vänner undrar om Ittala har sitt lager med kiwi lyktor här hos mig.......jag har snart en av varje färg ;)
Men eftersom maken fortfarande är borta kan jag köpa så många lyktor jag vill......Idag var jag riktigt smart och köpte en vas, så undrar någon om jag köpt en ny ljusstake svarar jag bara att det är en vas! Fifigt va?

Nu sitter jag här i eldslågans sken och försöker koppla av men tankarna går tillbaka till den jä..la c-uppsatsen så det är väl bäst att krypa till kojs, annars orkar man inte morgondagen. Detta får bli mitt bidrag till
dagenstema; eld

Kram på er!♥

image185
Blid:Privat©

Ont tema...

En dag sent hoppar jag på temaveckan och dagens tema;trä! Tisdagstemat denna tisdag är baksida och ni anar inte hur bra de passar ihop för mig men jag visar bara en bild på det ena......

Hur fint det än kan var med en trätrapp har jag insett att det är med livet som insats. I söndags kväll när jag kom hem från pappa och hans sambo skyndade jag mig att lägga mina barn och få undan lite här hemma. Då hör jag från övervåningen att min mobil ringer och när man är "ensamstående" som jag är i veckan blir man så glad för varje livstecken man får. Snabbt som attan försökte jag ta mig ner för att hinna svara men det jag minns är att jag ligger på stengolvet längst ner och undrar om jag skall skrika eller om något ben i min kropp är brutet?! Jag känner snabbt att jag kan nog röra både på ben och armar men på vissa ställen på kroppen värker det ohyggligt... Och skrika kan jag inte för barnen har precis somnat. Till saken ska väl erkännas att jag hade mina fina tjocksockar på mig. Tjocksockar och trätrapp....tja ingen lyckad kombination. ;)

 I går kunde jag inte skriva på datorn, var väldigt stel i nacken och min baksida skall vi inte tala om; jag har nämligen svenska flaggan där..... Idag känner jag mig dock mycket bättre men vänster arm är inte rolig, det både värker och hettar och man kan ana en flagga till ....

image184
Bild:Privat©


Min dag...

En lycklig storebror stupade i säng vid niotiden i kväll och snart stupar även två trötta föräldrar. I dag har det varit full fart både med skolarbete och fix inför kvällens kalas. Nu återstår bara att se till att maken får med sig lite kläder - han åker till japan i morgon så då blir jag gräsänka, igen :(

Storebror fick många fina saker ; bland annat Guitar hero och sitt hett efterlängtade lego. Att se blicken i hans ögon gör att det var värt varje krona, även om jag tvivlade när legot inhandlades.

Har ni provat guitar hero? Jag vet ju redan sedan tidigare att jag nog inte är någon rockstjärna, men tusan så kul så nu ska det övas..... Vid mitt första försök klarade jag 20%  på den lätta nivån och han som fyllt 8 är redan uppe i 90 -100%. Det är nog bara att inse att han har gått om sin mor när det gäller tv-spel, men med lite övning så kanske även jag klarar det.

Efter denna hektiska dag måste jag nog krypa till sängs nu - Sov gott och tusen tack till er som lämnar kommentarer - de gör så gott!

Så här såg min kalender ut i dag...

image183
Bild: eget kollage med privat bild ©


Ny vecka med nya utmaningar

Efter ett antal lediga dagar är det dags igen för lite skolarbete. Vi har verkligen haft det mysigt dessa dagar - hunnit hälsa på goda vänner, haft goda vänner på besök och hunnit lite vår pyssel här hemma. I dag har jag äntligen sytt mina nya köksgardiner och fått mina köksfönster putsade. Tyvärr har vår kamera "dött" så jag kan inte bjuda på något smakprov idag. Maken åker till Japan i slutet av veckan så kanske hittar han en nya fin kamera där?!...

Jag bjuder istället på en bild av efterrätten jag testade i fredags -  choklad pannacotta. Kan bara säga att det var fantastiskt gott, men man behöver inte så mycket för att stilla "socker monstret " som i alla fall bor i mig ;)

I veckan skall det bakas för sonen fyller ju hela 8 år på torsdag! 

- Sonen:  om jag somnar fortare i kväll blir det fortare torsdag då?
-  Jag: Nej inte direkt men det blir ju fortare måndag och då är det ju en dag närmare torsdag.
- Sonen:  I morgon skall jag också lägga mig väldigt tidigt.....
 Ni kan tänka er att det längtas!!

Ha en bra vecka !

image181
Bild: Eget kollage med bild från boken; Klaras GI - desserter.