Ensam

Dagens tisdagstema kan man koppla ihop med många olika saker. Det första jag kom att tänka på var alla ensamma människor runt om oss - både gamla och unga. Sedan kan man ju känna sig ensam fast man inte är det. Det finns faktiskt en hel del att tolka just till "ensam" som är dagens tema.

Men det som slog mig när jag fixade lite med tvätten var alla dessa "ensamma" sockar som lämnas till sitt öde. De läggs i en speciell hög i väntan på att den andra skall komma fram, men alltför sällan händer det....... Oftast hamnar de i soporna. Lillasysters favoritsockar får bli mitt bidrag till dagens tisdagstema, för den har också tydligen blivit ensam.....

image143
Bild:Privat©

Bildbevis från helgen.

Efter att ha tittat på bilderna från helgen tänkte jag att ni måste få en titt på de härliga vinter vyerna. Det var länge sedan man upplevde en sådan gnistrande vit och fin snö - alldeles ny och inte det minsta smutsig. Bilderna är från vår "platta" där vi har husvagnen uppställd. 

Nu känner jag att någon sorts förkylning är väldigt nära, och jag har varken lust eller tid med det.....(undra om jag kan styra det så enkelt?) Ska i alla fall försöka göra en tidig kväll så kanske man orkar med morgondagen. Blir bara att ta en god kopp te innan sängen och nyaste
lantliv väntar.

Kramis!
image137

Bild:Privata©

Riktig vinter - Äntligen!

Äntligen! För första gången denna vinter har det känts som "riktig" vinter, härlig skidåkning, minus 6 grader, promenader med knarr under skorna och solen har varit framme stora delar av helgen. Kan det bli bättre? Kanske vet man att nu kommer en underbar tid med sol och snö, innan en ännu bättre tid kommer - nämligen våren och sommaren :)

Nu gäller det att njuta av alla vackra tulpaner och alla fräscha blommor som kommer in till butikerna. Just blommor är nåt som finns med på mitt önskekollage, mina blommor mår inte bra just nu, om ni förstår vad jag menar?! Jag har tydligen inte varit nog snäll med dem. Att göra ett kollage med några önskningar var en riktigt god ide som
Saravillfara tipsade om. För nu får maken inte bara önskningen på papper utan även med bild ;) Sara har lyckas få mig lite intresserad av just en skrivplatta - det ser riktigt kul ut!

Jag hoppas att ni andra också fått en härlig helg oavsett om det var med snö eller inte. Nu laddar vi inför en ny vecka och en skön måndag!

Kramis!

image135
Bild: Eget kollage med bilder från Odd molly, Peakperformance, Pluto produkter,inwarehouse,frapp och interfloras hemsida.


Tjuvstart på helgen....

Vill bara önska en trevlig helg! För nu tjuvstartar vi lite och tar en dag ledigt i morgon . Detta för att njuta av lite skidåkning och mys i husvagnen, men vi kommer hem redan på lördag.

Trevlig helg!

Ps: Tack så mycket Linda, jag tror att du var först! :)


Mumsiga ytor

Efter en full späckad helg och en avklarad tenta så har jag tillbringat dagen hemma med sjuka barn. Storebror drabbades redan i lördags med några elaka magbaciller vilka gjorde revolt i hans lilla mage i går. Idag har han dock varit hur pigg och glad som helst. Lillasyster däremot har ont i sina öron, vilket hon alltid får när hon blir förkyld. Nu hoppas jag att hon får lite medicin (maken är på akuten just nu) och är lite piggare i morgon.

Det har faktiskt känts lite skönt att vara hemma och ta hand om dem idag. Även om vi har myst så har mamman hunnit ta hand om tvätten- som var som en oövervinnerlig bergsbestigning, städat min garderob och bakat lite.
Nu blev det endast några muffins i den ny inköpta muffinsformen som inhandlades på
IKEA i söndags.
 
Bakningen måste jag ägna mig mera åt i veckan, eftersom det är dags att fylla år. Maken påminner mig varje dag att han vill se en önskelista så det är väl dags att skriva ner några saker, annars tycker jag att han skall veta vad " fina saker är" efter 14 år tillsammans ;) 

Mina nybakta muffins får spegla mitt bidrag till dagens tisdagstema, alla muffins har olika yta.

image134
Bilder:privata©


Tisdagstema - 3

I går kväll blev de stackars tomtarna vräkta - jag tänker då fortfarande på Vickes underbara inlägg om flytt :)

I och med att man plockar bort både pynt och en hel del "döda" julblommor så blir det väldigt tomt. Tomt på ett skönt och befriande sätt, men ändå börjar hjärnan gå på högvarv... Vad kan jag ha här...? Skulle vara snyggt med någonting nytt...? Kanske några nya blommor...? Kanske nya GARDINER!! Vi kanske skulle flytta skåpet från sovrummet till....

Precis i det ögonblicket kom jag på att tomten lämnade den jättefina ljusstaken från Pluto produkter ,fast vi inte var hemma - hade nog varit snäll ändå?!
Så ljusstaken fick komma fram från skåpet och idag har jag inhandlat tulpaner, det är ju ändå tulpanens dag i dag!

Med dessa två plus att vi närmar oss fettisdag vill jag ge mina tre vårtecken som bidrag till dagens tisdagstema, tre.

image130
image131
image132

Bilder: Privata©



Min dag (kan skriva det nu, med tanke på vad klockan är)

Tänkte att jag skulle hinna göra ett inlägg innan sängen väntar några timmar. Veckan har varit intensiv men det är väl straffet man får när man tar ledig innan terminen är slut. Kan säga att jag längtar redan efter nästa resa och inte blir man mindre sugen nu när pappa och hans sambo har dragit till Venizuela. Skall bli spännande att höra hur det var där :)

Nu skall jag berätta att i morgon skall jag först tillbringa några timmar på skolan, kanske hinna en sväng på stan , baka semlor och fixa mig innan kvällens stora invigning här i stan, tror ni jag hinner?! Det tror inte jag!

Vår kära ishockeylada... Skellefteå kraft arena har nämligen invigning.  (Man får inte längre kalla den för ladan). Har genomgått en "total home makeover" och nu skall den äntligen vara klar. Det är inte bara jag som skall dit utan även Lena och Orup, Tomas Ledin och så några till....;) Så nu hoppas jag på en trevlig lördag kväll utan lagboken.

Med denna lilla rapport önskar jag er andra också en härlig lördag och skön söndag!

image128image129
(Bilder: eget kollage med bilder från google och Skellefteå kommuns hemsida).


Helgen som gick väldigt snabbt.

Ja, då var det bara att bita i det sura äpplet och börja plugga. Nu med denna långa ledighet har man  kommit in i ett härligt lugn, men jag tror att det blir bra med lite rutiner och en och annan blå vecka. Nu väntar en vecka med massor av plugg på dagarna och kvällarna skall ägnas åt att titta på "e - handels utveckling" och få ned det i ett "trevligt " dokument.....Blä, blä :(

Den gångna helgen ägnades först till att få alla familjemedlemmar på benen igen. Vi hade också turen att bli bortbjudna på fredag kväll, vi tackar  för en mysig kväll!  Lördagmorgon styrde vi mot Malå för att få husvagnen  redo för en ny härlig vintersäsong med massor av skidåkning och mys. Vi stannade över natten och premiär sov i husvagnen.  Klart man blir lite inrednings sugen även i en husvagn så nu är den försedd med nya påslakan,  ny filt och en och annan ny kudde.  Kunde bara inte låta bli! ;)

Det jag undrar över fortfarande är vilka som designar klädslar till dagens husvagnar? Kan det vara så att de inte riktigt vet vad som gäller nu för tiden?  Typ enfärgat!!!  Nu skall jag inte var "stygg "men tygerna hänger liksom inte med. Tack och lov så är det ju inte längre röd plysch.....

Nu till det bästa med denna helg. En liten kille har kommit till värlen som vi alla längtar att se!  Våra vänner fick en son lördags så nu är vi lite "bäbis" sugna!  Men vi måste nog låta dem komma hem. Stort grattis!

Nu måste jag tyvärr återgå till e- handeln.....

Kram från mig!

image127
Bild: Privata©

Lite snabb kanske....

Här kände vi oss på topp i fredags men det kanske var bara lugnet före stormen.... Maken och lillasyster fick magsjuka plus den så kalllade "flygplansförkylningen"  som besökte oss alla. Söndagen var den stora frågan om vi kunnde åka till våra goda vänner för att fira det nya året, eller? Men vi kände oss pigga på kvällen, men garderade oss med att säga att vi avstog den årliga aktivitetet som hålls mitt på dagen. Nu fick däremot vännernas pojkar en släng av några elaka magbaciller på nyårskvällen så det blev en stillsam och lugn nyårsafton.

Nu är det vår son som inte mår på topp - de tror att han har fått urinvägsinflamation. Maken och sonen åkte för en stund sedan för att kolla upp honom så nu håller jag tummarna att alla baciller är på väg bort. Vi hade tänkt inviga vår nya husvagn i helgen med lite skidåkning men nu måste vi piggna till först.

Jag hade ju i mitt enfald tänkt hinna som mycket, bland annat att önska er alla ett riktigt gott nytt år, men bättre nu än aldrig.... 

 ♥Gott nytt år på er alla! Ser framemot med allt vad 2008 kan erbjuda.♥
..........och tack för era gulliga kommentarer!

Jag hoppas att det  finns tid för ett roligare inlägg senare i kväll. Ha en bra torsdag så skall vi försöka komma på benen igen!