Pynt

Lite sen med dagens tisdagstema men här kommer mitt bidrag. En ny inköpt ljusstake från Designhouse Stockholm,  och några fina bokstäver som så passade bildar god jul. Har länge velat ha ljusstaken men det var först idag som jag "slog"  till.

Sov gott!

image122
Bild privata

Sommarföljetongen mot sitt slut - tack och lov!

Nu äntligen kan jag visa några bilder, men ni får ha överseende på bildkvaliten. Det är ju inte så lätt att fota när det nästan är mörkt hela dagen. ;)

Fast nu är nästan allt klart. Det som fattas utvändigt är undertaket och räcket på balkongen, men det får vänta tills det börjar att grönska........Inne är det bara lite möbler till "lekrummet", en matta och att golvkuddarna skall få ett fint överdrag som saknas. Fast det kan ju dröja för min älskade symaskin har börjat bråka med mig. :(  Men det kommer, jag lovar!

Så med dessa bilder kan vi säga att "sommarföljetongen" har nått sitt mål! 

Ha nu en fin tisdag!
(själv ska jag sitta på föreläsning)


image121

image120

Bilder:Privata

Vad gör människan?

Jag syr och syr men snart är det klart.........
Återkommer i morgon med bildbevis :)

image119

Bild: från www.husqvarna-butiken.se

Uppdaterat 20071125 kl;23.42:
På grund av en väldigt intensiv helg med hämtning av husvagnar, trilskande symasiner och framför allt avlusning av hela familjen hinner jag inte visa resultatet idag. Gud vad äckligt det är med löss..... det kliar överallt, fast jag inte hade några i mitt huvud. Hade ni löss någon gång när ni var små? Jag kan inte minnas att jag hade det, nu går det ju hela tiden på dagis och skolor.

Ha nu en bra måndag!


Dagens tisdagstema!

Vilket perfekt tema, omgjort! För nu mina kära vänner är vår ombyggnad nästintill klar. Det som fattas är lite möbler, gardiner och lite pynt förstås,men det kommer var så säker. Nu finns det dock en sak som hindrar mig att delta i dagens tisdagstema och att äntligen få visa "sommarföljetongen" är att jag har ingen kamera här hemma. :(

Maken är ju som sagt ute och reser men i morgon eftermiddag kommer både han och kameran hem. Så jag återkommer angående det "omgjorda" hemma hos oss.

Däremot kan jag rapportera hur det var på
1-års kalaset i Haparanda. Helt hysteriskt! Vilket är en bra sammanfattning, jag tror att jag köade till allt; för att komma in, för att se, för att gå på toa, för att plocka saker i min vagn, för att äta, för att hämta saker på tag själv lagret och framför allt för att betala. Men kul hade vi ändå! Jag tror att det var tur att både de små och stora pojkarna var hemma, för det hade blivit väldigt jobbigt annars........ 
Det var några saker som fick följa med hem bland annat hurtsen Alex, skoskåpet Sandnes och ett och annat ljus! ;)

Nu har jag faktiskt lovat storebror mys i soffan med nybakade lussekatter och hockey på tv;n  Heja  Skellefteå AIK!!

Ha en mysig kväll ni med!

Nu är både kameran och maken ute och reser....

Ja, idag åkte både maken och kameran till Iran så att visa några bilder här hemifrån kommer att bli svårt, om jag inte lyckas låna svärmor och svärfars...... :) Nu är i alla fall alla byggmomenten klara så nu väntar "piffet", skall bli riktigt kul! Och som toppen av det hela åker jag och en kompis mot Ikea och Haparanda på lördag. Jag inser att vi kommer nog inte att vara ensamma där, eftersom Ikea Haparanda firar 1 år. Men gillar man shopping och Ikea är det nog inga problem! (Tänk vad fint det skall vara när maken kommer hem om en vecka).

Gjorde även ett snabbt besök på stan i dag och hittade då en underbar bok som nu är beställd från
adlibris. Boken heter Vinterns söta och är skriven av systrarna Eisenman som även skrev ;två systrar söta.  I den presenteras massor av godsaker och härliga kakor. Efter en snabb titt i boken vaknade mitt sug på att baka, men jag tror att jag sparar det till en annan dag - kanske hinner min bok komma?!


image118
Bild: Eget kollage med bild från adlibris.Dataproblem

Jag hade en tanke denna vecka, vilket var att göra några fler inlägg än det har blivit sista tiden.
Men nu är det så att vår router har gått sönder.  Jag kan inte ens skylla på någon äcklig lite råtta som
Saravillfara gjorde, den har bara helt enkelt lagt av. Fy bubblan för att var utan bredband :(

Detta innebär att jag får göra något annat som till exempel ta hand om tvätt, städning och allt slipdamm.....man inser ju att nätet används rätts så flitigt så nu håller vi tummarna att maken får igång detta när han kommer hem!

På återseende!


En dotters önskan

Nu efter en händelserik helg med både fest och arbete, skall det bli kul att försöka hitta lite saker till den nya hallen. Jag känner att vi börjar närma oss målet med vår utbyggnad. Det har gått så lång tid att sommarföljetongen övergått till höst och vinterföljetong men ni tappra som inte har givit upp kommer att snart få se......

Efter middagen idag sa min kära dotter -"Varför har du inte visat mitt rum på bloggen?" Jag visste inte ens att hon hade koll på bloggen. Jag frågade -"hur kan du veta det?" - "det vet väl alla"!  Okej, jag ger mig, så nu på lillasysters begäran får ni se både hennes rum och hennes älsklingsdjur; "Lammis" och "snygg Erik",  hon har döpt båda två alldeles själv! En morgon vaknade jag med både dottern och giraffen i sängen, varpå dottern var riktigt arg - "tänk att du har legat hela natten på min snygg Erik, du förstår väl att det gjorde ont"!  

Det är nog få förunnat att ha fått en natt med honom ;)

Ha en fin kväll!

image117
Bild: Eget kollage ©


Vad tycks?

I kväll ska vi på invigning av ett uteställe här i stan och klädsel var kavaj. Min första tanke var att det  skulle innebära lite finare än "vardagsfin", men ju mera man läser så inser man att det är riktigt fina kläder som förväntas. Jag har letat lite sporadiskt men inte hittat den "rätta" stassen. Tidigare i veckan såg jag en klänning som jag tyckte var riktigt häftig men avfärdade den ganska snabbt, men igår tog jag mig tid att prova den och den var riktigt fin. Nu hör det till saken att jag gillar mycket stickat och mera diskreta kläder.  Så efter lite övervägande köpte jag med mig klänningen och mannekängade här hemma för maken och mina svärföräldrar. Fint tyckte de! Gissa om våra vänner kommer att bli chockade!  (Den kan ju hända att frun i huset hinner titta in här på bloggen, då är hon lite förbered).

Hoppas att ni andra får en trevlig helg med mycket bus eller godis!

image115

Bild: Eget kollage med bilder från
www.my-wardrobe.com.