Snart är vi tillbaka.....

Nu åker vi på semester men vi är snart tillbaka.......
Därför kommer det att bli lite av en bloggpause här under två veckor, men jag skall titta in till er andra så fort jag får möjlighet! Detta har ju blivit en del av mig så jag kan nog inte vara utan er fina bloggar.  Jag bjuder på lite blåbärssnittar som jag bakade och några bilder från onsdagens drakrod. Det här kommit att bli en tradition för Skellefteåborna och många företag att delta i drakroden och det var tur att den inte var i går, för då trodde jag att hela himmelen var öppen.

Sommar kramar från mig!


image68
image69


Bild- privata©


Tisdagstema Styrka

Har suttit och grubblat vad som är styrka..... det finns ju många olika betydelser.

För oss och framför allt för mig visade vår dotter styrka när hon föddes. Det var syrebrist i magen så det blev ett akutsnitt. Hon var mera blå än lila och mådde rätt så dåligt. Vi fick stanna i två veckor på barnavdelningen där hon kämpade och visade prov på en otrolig
styrka.

Nu gick allt jättebra och hon fick inga men däremot hon visar gång på gång att hon är en stark liten fröken. Det kan ju även bero på att hon är 4 snart 5 år och lillasyster ....;)
Bilden jag visar är tackkortet vi skickade till alla våra vänner och naturligtvis till teamet på lasarettet.

image67


Bild: privat ©

Sommarföljetong del..?!

Det var ju i helgen som det skulle hända så mycket med vårt bygge, men med vackert väder och att hela söndagen spenderades hos min kusin för att sätta in deras ny kök, har det kanske inte hänt så mycket . Maken var dock ledig i går för att hinna lite innan det bär av på semester! Han jobbar sista dagen på torsdag och sedan åker vi på fredag - härligt! Svärfar var här igår och hjälpte maken att få upp de höga stolparna, dessvärre var vädret inte på vår sida det regnade i princip hela dagen. Men de byggde en fin liten koja så att arbetet kunde fortsätta.  Dottern undrade i morse om det alltid skulle vara grönt tak, mitt svar var att vi får hoppas att det blir ett riktigt tak så småningom. Jag tänkte få visa er ritningen på brobygget, då är det kanske lättare att föstå hur det skall börja se ut.

Här är det regningt och grått  så det blir lite pyssel inne. Jag kanske skulle baka någonting smaskigt till min älskade man för han är så duktigt och för att vi har 3 årig bröllopsdag idag! :)

Blöta kramar till er alla!

image63
image64


Bilder: Privata & avfotade bilder från Nilsson Sahlin arkitekter ©


Midsommarafton

Vädret visade sig från sin bästa sida med härlig värme och strålande sol, så vi har verkligen haft en underbar midsommarhelg. Vi började kalasa redan mitt på dagen på midsommarafton med lunch ute på Rovön med våra goda vänner. Där hade vi det alldeles underbart men vid tre tiden var det bara att packa i hop och bege sig till nästa ställe där vi skulle befinna oss vid 16 tiden. (Ni ser ett väldigt tajt program.) Ute på kanotudden tillbringade vi aftonen och kvällen och även då var vädret med oss - alldeles spegelblankt vatten och ljumma vindar. Här avlöste den ena leken efter den andra och barnen fick grillade hamburgare och vi vuxna fick avnjuta en härlig middag!

Jag bjuder på två bilder som undertecknad tog vid lunchtid och tre bilder som maken tagit på kvällskvisten. Jag undrar fortfarande vad han tänkte när han tog dessa bilder ?!  :)  Kan det ha varit för många öl, eller?

Jag uppdaterar i morgon om vårt bygge, så ha en mysig kväll!!

image61

image62

Bilder: Privata

"Mini tripp"

Nu stundar en mini tripp med husvagen. Vi skall åka hela 3 mil och campa med goda vänner!
Vi skall naturligtvis hinna med ett besök på
Bonnstan, en gammal kyrkstad där folk öppnar upp sina fina kyrkkammare och människor träffas och umgås, äta en god picknik lunch ute i det gröna och sedan sammanstråla med de övriga. Jag håller tummarna för att vädret skall vara med oss, framför allt att det ska bli lite varmare. Det kanske är bäst att packa varma kläder ändå. För i dag har det inte varit varmt max 15 grader, brrr.
Ett uppdrag vi fick var att ta med en lek, antingen till barnen eller till de vuxna. Ni kanske har något tips på en bra lek?  

Har sett på besöksstatistiken att jag har fått mera "besök" på bloggen, och precis som Thea  undrade i ett inlägg i maj, känner jag också en viss nyfikenhet över vilka ni är.......

Jag vill passa på att önska alla som besöker min blogg en trevlig midsommarhelg! Ni ska alla veta att jag blir så glad för era kommentarer. Kram till er alla! ♥



image60

Bild: privat


Tisdagstema och fortsättning av brobygget

När jag läste att dagens tisdagstema var rött var min fösta tanke att ta en bild på dessa härliga jordgubbar som nu finns till en billig peng, i allafall om man jämför med förra veckan. Idag betalade jag 11.90 per liter jämfört med förra veckans 29.90 per liter. Men det blir ingen bild på jordbubbarna för de fanns inte kvar när jag hade hämtat kameran. Barnen fullkomligt älskar bären! 

Istället blir det en bild på vårt broprojekt och en bild på några förvaringsburkar som har hängt med i många år,men jag gillar dem fortfarande. Vi har dem på toaletten där vi tjejer i familjen förvarar våra hårsnoddar och andra hårprylar.

Brobygget börjar ta form men maken jobbar  så det blir bara byggt på kvällarna (de få han är hemma). Till helgen påstår han att det ska ske underverk, jag hoppas!?

Ha en fin onsdag!

image63

image62

Bilder: Minarum


Utmanad

Har fått en utmaning av mina glädjeämmen som jag tror jag skall klara av - att visa vårt kylskåp, på utsidan - tack och lov!

Jag gillar när kylskåpet  är helt rent, inga magneter, inga teckningar (kanske är jag än hemsk mamma, men det går bara inte ,,,;) ) och när kylskåpet är fullt med mat! 

Nu får ni en tjuvtitt på vårt kök som vi satte in för fyra år sedan, det är från Myresjökök och jag tror att det heter Ramsö Ek, bänkskivorna är i granit vilka jag var lite skeptisk till, men jag gillar dem verkligen. På golvet syns lite av min Pappelina matta.

Nu tycker lillasyster att jag suttit tillräckligt framför datorn idag  - bäst att lyda!
Ps: Undra vem hon har hört det av tidigare? ;)

image57
Bild: Privata - minarum

Växtkraft

Ännu en helg i racerfart, barnkalas för storebror, fortsatt bygge med vår bro, fest med goda vänner, surströmmings fest med tjejerna här i byn och så vidare.... allt har varit superkul och trevligt men jag känner mig tröttare än innan helgen, det kan väl inte vara åldern?! Hoppas ni andra också har haft en trevlig helg!

Tänkte visa vilken otrolig växtkraft det är denna årstid. Titta på mina tidigare bilder på trädgårdlandet och de från växt huset så ser ni skillnaden på knappt tre veckor.



image55


Trädgårdslandet har dock inte blivit så "ompysslat" men det växer tydligen ganska bra ändå ;)

image56

Bilder: Privata - MIna rum


Sommarföljetong

Det blev en lyckad skolavslutning både för storebror och för kusinerna. "Gullmarie" blev nöjd med halsbandet och svägerskan vill ha ett eget så det måste vara ett gott tecken. (De trodde nog att jag hade köpt det :) )
Sedan var  jag och barnen på en tur på stan, där de fick bestämma var vi skulle gå ...det blev faktiskt en inredningsbutik, jag har fostrat riktigt bra. Skämt och sido, de har ett jättetrevligt barnrum som nog var dragplåstret.

Jag lovade att återkomma om min första lediga vecka. En sak som inträffade var att vår gamla bro på baksidan revs. Vi har verkligen velat göra någonting åt bron och framför allt balkongen, den har varit så äcklig att vi inte har använt den på alla år vi har bott här. Nu är den borta och jag tänkte att detta bygge får bli en sommarföljetong här på bloggen. Veckan har beståt av att jobba med själva grunden av bron, för detta projekt har vuxit till en mera utbyggnad av  huset,än ett brobygge. 

Ha en fin fredag, själv ska jag till frissan och se om hon kan göra underverk... ;)

image54
Bild: privata


Pysseldag

Brrr så kallt! Jag tror att man har gått och blivit lite bortskämd av det varma och sköna vädret. I dag har vi endast 8 grader varmt, förra veckan hade vi varmast i Europa med ca 30 grader -  man kan säga att det svänger ganska fort.

Redan måndags försökte jag komma på någonting vi kunde ge till barnens "största" kusin (de har bara två kusiner). Hon går nämligen ut grundskolan - jag fattar inte hur det gick till? Första gången jag träffade "gullmarie" (farfars uttryck) var hon bara två och ett halvt år, nu är hon sexton och ett halvt. Det känns bättre att skriva det med bokstäver så ser man inte lika tydligt hur gammal hon har blivit. Själv känner jag mig inte en dag äldre än då....;)

Jag ville hitta något "lagomt " till henne men det är inte det lättaste. Storebror föreslog att man alltid kan köpa någon AIK grej och lillasyster tyckte att en Barbiefilm eller någonting med prinssor skulle bli bra. Själv var jag tveksam till båda alternativen. I morse begav jag mig ut på jakt igen - utan resultat. Kom hem och tänkte nu gör jag ett eget halsband åt henne. Sagt och gjort, halsbandet är nu tillverkat, inslaget med fint silkespapper och nu väntar vi bara på morgondagen samt hoppas att det ska falla henne i smaken.

Man kan säga att det var en perfekt dag för pyssel för nu ösregnar det här. Ha en fin eftermiddag!

image53

Bild: Kollage av egna bilder


Natur(ligtvis)....

Naturligtvis vill jag vara med i dagens tisdagstema!

Naturen bjuder på en av sina allra finaste "outfits" så här års. Jag bjuder på två bilder, den ena är från förra veckan när jag och barnen hade picknick i det härliga vädret vid Landskyrkan och Lejonströmsbron, som är sveriges längsta träbro med fordonstrafik.

Den andra bilden är från Svärmor och Svärfars sommarstuga. Just denna sjöstuga var ett kärt byggprojekt för några år sedan. Den innehåller ett sovrum, tvättstuga med bastu och ett litet rum i tornet. I tornrummet har man en fantastisk vy över vattenet och naturen runt om.

Eftersom det är tisdag väntar Dr. House på mig nu...


image52

Bild: Privata


Min första lista här på bloggen.

Efter en intensiv vecka med många aktiviteter och underbart väder kan jag presentera min första lista på bloggen. Listan hittade jag hos Saga och hennes finfina blogg.

Skall återkomma senare till min första veckas sommarlov :)


ACCESSOARER
Väska:
En svart, en röd och en vit. Min favorit var en Björn Borg men den gick sönder i våras så det är lite magert på väsk fronten.
Plånbok: En brun skinnbörs fylld av endast kvitton......
Solglasögon: Ett par jättesköna och jättefula från Rayban (de bor i bilen) och ett par coola från H&M
  
TEKNIK
Mobiltelefon: En SonyEriksson 750i som jag "körde över" efter tre månader men den höll riktigt bra, lampan i kameran var det som gick sönder.
Tv:Två stora väldigt tjocka -  som skall bytas så fort de går sönder ;)
Dator: Alltför många. Den jag använder nu är en  HP pavilion Entertainment PC , i fredags blev vi med en till dator;  Compaq ..... Min son frågade för ett tag sedan var jag har min dator som jag använde när jag var liten....kan bara konstatera att tekniken och utbudet har förändrats, eller hur?
 
BADRUM
Tandkräm:
Någonting fräscht - Colgate oxgen fresch
Tvål: Just nu en underbar tvål från Body Shop med mango -  har den bara på ena toaletten.
Hårprodukt:  Silikon droppar från Sasson
Huvudvärkstablett: Alvedon och i värsta fall med en pronaxen.
Doft: DNKY  Be Delicious  ( den runda)
Hudkräm: ingen just nu, men har haft en underbar dyr sak från Decleor
Till ansiktet: dermalogica, en återfuktande kräm även den en dyr sak
Schampo: Min frissa och vän  frågade vad jag  hade för shampo. Mitt svar blev dock lite svävande vilket resulterade i  två flaskor från salongen...Sasson heter märket.
Balsam: Se ovan. (Badrums kategorin var tydligen en dyr kategori.)

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten:
en favorit, helst Ramlösa med granatäpple
Vin: Gärna! Både vitt och rött. Efter vår Kreta resa har även rosé vinet en speciell plats i våra hjärtan på sommaren, dock skall vinet vara iskallt!
Bröd: Har nog aldrig varit så sugen på bröd som just nu har fått rådet att vara utan allt bröd, socker, pasta för att se om min mage börjar må lite bättre. Tack och lov är det bara en vecka kvar :)
Choklad: Mums!

HEMMA
Säng: Själv sängramen är snickad av maken men ser ut som Mios säng Wilma. Madrasserna är från IKEA helt okey madrasser förutom att bäddmadrassen brukar "dö" efter ca. 1-1,5 år. Men då ringer man och vips har man fått en ny!! Super service och enväldigt bra garanti tid -10 år.
Lakan: Föredrar vita lakan och sängkläder från Hemtex serie Living - helt underbara!
Porslin: Älskar verkligen vår servis Rörstrands Swedish Grace - har både vita och gråblåa tallrikar. Vi fick kaffeservisen Musselmalet från Royal Copenhagen av Svärmor och Svärfar när vi gifte oss så den ligger också högt på listan.


FÄRDMEDEL
Bil: Passat 1.8 T  och som Saga säger skall det vara silver.
Flygbolag: Det som tar mig fram billigast. Bokade en resa här i veckan och det var riktigt kul att få boka som student....Ibland finns det tydligen fördelar att plugga.
Taxibolag: Jag tror inte att det finns flera att välja på här i Skellefteå. Men gångerna vi åker taxi kan räknas på en hand.

MEDIA
Magasin:  Väldigt många, men precis som för många andra är Family Living nr ett just nu.
Dagstidning: Norra västerbotten ( Norran)
Sajt: Alla fina bloggar som jag besöker  :)

ÖVRIGT
Frisörsalong: Frisörerna
Bank: Maken sitter i styrelsen för Swedbank så .....
Cykel: Vill ha en ny , gärna en tantmodell med cykelkorg och lite tjockare däck. När man bor en 1,2 mil från stan så behöver man ingen racerhoj.


Hoppas att alla får en trevlig start på veckan och att ni i söder njuter av värmen vi har haft i drygt en vecka!

 

Sommarlov!!

Det kan inte bli så mycket bättre att gå på sommarlov  :) Vädret är på topp och alla är friska. Lillasyster var drabbat förra veckan av dessa vattkoppor som har härjat här hemma. Men vår lilla "prick" som hon har kallats har klarat sig rätt okej.

Igår kväll när vi var på väg hem, kom jag på mig själv att sitta och tänka hur jag skulle lägga upp veckan , vad jag skulle behöva läsa, vilka rapporter som skulle lämnas in, vad barnen har för aktiviteter och så vidare när det slår mig att jag behöver inte göra någonting sådant.- det är ju SOMMARLOV!! Tror faktiskt att man aldrig tidigare har längtat så mycket efter ledighet.

Nu består min lista av projekt här hemma. Först ut blir mitt trädgårdsland, det skall rensas och frön skall sättas.
Innan jag nu går ut och genomför detta lilla projekt bör mina smått "skära" axlar smörjas....de gör inte ont ännu men det är inte långt borta.


image51


Trevlig helg!

Hoppas nu att väderprognosen faller in, att alla får fint och härligt väder i helgen!
Själv kommer jag i morgon att skriva årets sista tenta.....:)

Ha en bra helg!

image52
Bild: Mina rum