Dags igen...tar det aldrig slut...

Det känns som alla dessa tentor aldrig kommer att ta slut... Jag är rejält slut eller rättare sagt; less på skolan. Men det är bara att bita i det sura äpplet och sätta sig och plugga, för hur mycket jag än vill slippa är det inte kul att ha dem kvar.

Igår kväll unnade jag mig att sy gardinlängderna till köket - rätt mysigt att sitta i mitt nya syrum! Jag hann faktiskt sätta upp gardinerna också. Nu har jag bara kvar att sy min rullgardinskappa innan köket har fått en mera vårklädd känsla. Skall försöka hinna det innan helgen är till ända. Kanske hinner jag bjuda på det färdiga resultatet.

Ha en mysig helg!

image34

Bild: Mina Rum


Rörelse

Vilket kul tema i dagens tisdagstema. Jag bidrar med en bild från förra sommaren. En bild när sonen badar  (hoppar mest) i vår pool. Visst ser det härligt ut!!

Det bästa är att vi har hela sommaren framför oss med massor av bad!!

Ha en trevlig dag ute i solen!

image33
Bild:privat


LAMPOR!!!!

Har insett att lampor är något som ligger mig varmt om hjärtat. Idag när jag besökte min favorit lampaffär kände jag  i hela kroppen, att inte skulle vara så dumt med en ny lampa. Fast  jag insåg direkt att mina argument måste vara väldigt väl genomtänkta för att accepteras av maken. Så sent som i helgen satte vi upp en ny lampa (eller hur älskling?).

Jag lånade hem två lampor för vi behöver verkligen en ny lampa på byrån i hallan. Då skulle nog byrån som vi båda vill byta ut bli jättefin......det är bra med mycket ljus...

Vilken tycker ni, lampa nummer 1 eller nummer 2? 

Bjuder dessutom på en titt på några av mina andra lampor. Visst tycker ni som jag att man aldrig kan få för många? 


image32

Bild: Privata

Bjuder på fika....

Jag ska bara..... (precis som barnen brukar säga ) önska alla en mysig helg av det som återstår av den!

Är fortfarande inte klar med städningen :(  ,skulle kanske ha skaffat ett mindre hus . Nä, men varje gång man skall städa på riktigt och göra det själv önskar jag lite mindre än dryga 200 kvm.

Bjuder på vårens första rabarberpaj och receptet hittade jag i boken Två systrar söta!
 ♥ Trevlig helg ! ♥

image32
Bild: Privat


Hemma hos storebror

Snart är det tentadags igen  och massaor av tenta plugg. Men nu när solen skinner och ljuvliga strålar tittar in hos oss inser jag att vi måste städa.*blink,blink* Nu åker maken bort igen några dagar ,men han vet nog inte vad som väntar på söndag.... Jag har massor med lurviga husdjur, kanske skulle jag ha fotat dem igår när det var djur i Tisdagstemat. Skämt och sido, jag har gjort en insats in storebrors rum i kväll. Tänkte dela med mig av att visa några bilder på hans krypin.

Båda tapeterna kommer från Sandbergs och den i sängen heter "Kaspar" och den i övriga rummet "Stella". Sängen är en ide jag fick för något år sedan. Först hade vi två "hål" en säng till varje barn ,men nu när vi renoverade på nytt och barnen skulle få var sitt rum tyckte vi så mycket om "kojsängarna" att den fick vara kvar. Dock blev den lite längre så vi kan sova hos dem utan att krypa ihop som en ostkrok ;) Även om vi har ett stort hus så är garderober en bristvara därför byggde vi en liten klädkammare vid sängen. Skåpet vid sängen har maken byggt.Gardinerna kommer också från Sandbergs. Byråerna känner nog de flesta igen "Malm" och hyllan "Lack "från IKEA. Den underbara tavlan fick storebror i doppresent av våra goda vänner, tillika konstnärinnan själv!! Det som saknas på bild är skrivbordet även det från IKEA.

Storebrors födelsedag närmar sig med stormsteg och önskningarna är i dagsläget: Lego och Skellefteå AIK grejor. Just nu när hockeysäsongen är i vila skulle det kännas bra om vi fick höra någonting annat än hockey ramsor eller sånger om vårt kära hockylag. Han har nämligen AIK låtar i sin MP3. Jag tror att mamma skall köpa honom en skiva så vi kan få lite variation ;)

image31

Bilder: privata plus bild från SkellefteåAIK


Tiden bara rusar fram.....

Kanske som för många andra har viljan funnits men tiden har varit knapp, så jag har helt inte hunnit göra några inlägg eller kommentera så flitigt.  Men jag kan försäkra er om att jag verkligen  försökte att delta i länktåget, men nu när jag försöker läsa ikapp helgens inlägg verkar det vara lika bra att avstå.

Nu är i alla fall skidsäsongen över och våren har på allvar kommit hit till Skellefteå.  I dag har det varit 18 grader varmt - underbart!!! När vi kom hem i går från vår sista helg i husvagen denna vinter, började det nästan att klia i fingrarna att  börja med vårsysslorna; rensa rabatterna, sätta i gång växthuset, bygga om bron, fixa lekstugan , tvätta alla fönster (17 på huset och ca 20 på uterummet) ja, listan kan göras hur lång som helst men nu när jag läser det jag skrivit  ser jag att det egentligen bara är "jobbiga" och ganska tråkiga saker. 

Barnen blir minst lika inspirerade av att plocka fram vårens och sommarens prylar. Cyklarna stod högst på listan  så nu är de framme, en annan önskan de har är studsmattan men jag tror att den får vänta några dagar.

Hittade en bild på Mammas älsklingar och den skall jag lägga på minnet när de rycker ihop som mest. Jag  tror det är bäst att jag skriver ut bilden...... ;)

Ha en bra tisdag!!!

image29

Bild: Mina rum


Back in business

Så var man tillbaka med träningsvärk och ont i knät. Fast det är nog bara att man inte är van att åka slalom i fem hela dagar. Vi har haft en superhärlig helg med underbart väder, framför allt i slutet av helgen några grader varmt, vindstilla och SOL!!!

Redan i lördags började jag längta efter någon sorts uppkoppling till datorn men ingen hade bredband i husvagnen - konstigt?! ;)  På kvällen kom reklamen om de som sitter i bilen och skall åka på fotbollsmatch men blir stoppade...men de hade ju dator och uppkoppling med sig. En sån vill jag ha!!! utbrister jag och maken tittar bekymrat på mig och undrar om det är bloggsjukan som har slagit till, ja det kanske den har.

När jag nu öppnar bloggen ser jag att jag har blivit utmanad av Sara - gulledej!!! Superkul!! Klart jag är med!

Nu vill jag bara önska alla en God natt och en bra onsdag!!

image26
Bild: privat


Glad påsk!!


 

Påskhelgen närmar sig med stormsteg så nu tar vi ledigt några dagar!!

Ha en skön helg!!
image25Bild: Privat

Tisdagstema - vårtecken

Visar en bild fylld av vårtecken, eller ...... Kan säga att det finns inget projekt som vi har gjort med huset, som har varit så jobbigt och tråkigt. Tack och lov att det är gjort!  Kortet är något år men ungefär vid denna tid på året. 
Ha en bra onsdag!

image24
Bild: Privat


Gardinbekymmer

Redan ny vecka, men med en kul och skön helg är batterierna laddade för nya utmaningar...

Jag har länge velat ha nya köksgardiner men ju äldre jag har blivit desto mera funderar jag.
Jag kollar med tyg prover hemma och tittar på alla alternativ innan jag bestämmer mig - skitjobbigt!! Och senaste åren har det slutat med vita, möjligtvis gräddvita tyger av olika typer. 
Vid jul köpte jag Spiras tyg, "staden", i vita och beiga toner och innan det hade jag mina gräddvita sommargardiner - inte så mycket variation.

Det stora problemet är att vi har ett fönster över arbetsbänken i köket som mäter ca 160 cm, med foder, det innebär att kappan måste vara ungefär lika lång.
Jag har haft flera kappor där jag har skarvat på sidorna men eftersom solen kommer snart att vara uppe 24 timmar om dygnet vill jag inte ha några skarvar, så jag måste hitta ett tyg som jag kan lägga på tvären. Men dagens utbud på många fina organiska mönster så går jag bet. Antingen är det fel färg eller så tycker jag inte om mönstret, och hur snyggt blir det när blommorna "växer" på tvären?

Nu har jag bestämt mig för ett nygammalt mönster, Mairos "blomma", och var hemskt sugen på vitt på vitt. Tror ändå att jag ska testa något med lite färg, då kanske maken ser att jag har bytt!! ; )

image23
Bild: privat kollage med bild från Mairos hemsida