En snabb rapport från vår helg.

image114

Som ni ser på bilderna har vi tagit lite ur barnens lekrum genom att flytta väggen 30 cm. Hålet till vänster skall bli skjutdörrsgarderober och det lilla hålet till höger blir platsen för hatthyllan. Kan säga att vi har inte rymt en hatthylla i hallen tidigare, så det skall bli så skönt med lite ordning och reda. Nu skall jag försöka få maken att vila lite..... Jag tror att det kan bli lite gott fika i soffan -  det är vi värda!!!

Ha en bra måndag!


Bilder: Privata©

Så var det äntligen dags...

Kan säga att här arbetas det för fulla muggar. Visst kanske jag tog i när jag i somras påstod att vårt sommarprojekt skulle vara klart innan jul, men nu känns det som om det kommer att bli tajt. En orsak är att vi åker ju bort över jul, till Thailand - hur häftigt låter inte det?  Och till avresa är det bara 6 veckor. Under dessa veckor skall maken hinna en "sväng" till Iran också......

Nu är det ändå dags att välja tapeter. Lycka! Jag, som bekant gillar tapeter, tycker att detta är en av de bästa stunderna med att renovera. Förutom förstås när allt är klart och jag och maken sitter på golvet och kollar in resultatet. Jag vet inte vad det är, men efter vi började välja ur
Sandbergs kollektioner har vi alltid blivit nöjda. Det har gått så långt att de på färgaffären säger på en gång att "skall du inte titta i Sandbergskartorna?" 

Nu lutar det åt en tapet ur den "nya" kollektionen Baltzar, Mikaela. Vit med vit. Sedan spanade jag in några fina tyger.  Det är ju nämligen fyra nya fönster som måste få något snyggt ;) Vad tror ni om mina val?image112
Bilder: Eget kollage med  bilder från Sandberg Tyg & tapet.
(Tapeten mikaela på bilden är grå/silver)


Hinder

I dagens tisdagstema är temat hinder. Vi har just upplevt ett hinder som består av att vara billös. Att bo här uppe i norr och vara utan bil går, men jag föredrar att ha bil. Det liksom underlättar den vardagliga planeringen. Nu håller jag tummarna att maken hittar en bil i morgon. Om inte, är det någon som har en fin V70 till salu?


image111
Bild:privat©

Äntligen fredag!

Nu laddar jag och familjen för soffan och Idol, men jag vill passa på att önska alla en härlig helg!

Jag inser att jag är i sista sekund när det gäller tävlingen på
Theas rum men jag hoppas att det är ett vinnande kort. Jag skulle verkligen behöva en fin almanacka och dessa från personligalmanacka verkar superfina!

image110
bild:privat©


Snygg va?

Med barnen hos svärmor och svärfar hann jag en liten repa på stan. Dels för att inhandla några födelsedags presenter och för att kolla på vinterskor till mina älsklingar........ja, idag har de varit superduktiga. Vi har nämligen tillbringat dagen hemma för att vårda deras förkylningar och jag har ägnat största delen av dagen åt skolarbete.

Åter till turen på stan, hittade mina presenter och en fin burk för tvättmedel som jag tänkte visa er. Visst är den fin?
Skulle gärna visa min present till Pappas sambo men hon tittar in då och då. Hon får dock vänta till på Söndag ;)
Den som väntar på nåt gott, väntar.......  Nu blev du allt nyfiken va? Grattis kära du!♥

Sov gott mina vänner!


 

image111


Bild:Privata©


Vårdad

 Tittade för någon dag sedan på nåt tv-program där Magnus Uggla medverkade. Han berättade att han uppdaterade sin blogg ungefär 5, 6 gånger dagligen. Fick då veta att en gång om dagen var otroligt viktigt.....Få se, hur ofta uppdaterar jag?!  Nu sista veckorna har det bara blivit en gång i veckan och det måste ju vara fasansfullt om jag ska tro på Uggla ;)

Det är mycket som händer både på skolan och här hemma, så det är bara att inse att tiden är lite knapp.  Det känns dock som vi är några stycken här på bloggen som har lite mindre tid. Men precis som 
Saravillfara säger glädjs man över era kommentarer. Tack snälla ni!!♥

Nu till dagens tisdagstema vårdad, ett tema som fick mig att direkt tänka på den Amerikanska kyrkogården som vi besökte på vår tripp till Frankrike.  Jag har aldrig sett en så otroligt välvårdad plats och även om det är en sorlig plats blir man betagen av allt det vackra.

image107

image108

Bilder:Privata©

Intensiv vecka med massor av ingredienser

Veckan har definitivt inte gått i lathetens tecken. Det är en hel del att ta igen i skolan och massor att fixa här hemma.
 
Såg att gårdagens tisdags tema var ljud. Ljud hade vi gott om i helgen, vi har (läs; maken) tagit bort vår "gamla" yttervägg och wow vad stort och fint det blev. Varje gång jag går förbi den nya hallen, hajar jag till över vad ljust och öppet det blir. Nu är det ju inte helt klart men snart kommer de roliga,- välja tapeter!

image104

Sedan har jag röjt bort lite ur växthuset. När våren närmar sig längtar man att ta fram allting men nu känner jag en konstig känsla av lätthet att få ta bort allting. Tur att vi har de olika årstiderna! Jag kan även bocka av fönsterputsning från min lista, underbart!
Med rena fönster vill man ha nya gardiner. Maken undrar om det är fortfarande är engångs gardiner jag köper?! Men bara ett par till....
image105

.........Lillasyster drabbades av höstens första förkylning lagom till helgen, så lite ompyssling har också funnits med. Sist men inte minst har vi äntligen kommit till ett beslut om vårt tv-rum. En ny stor soffa där alla ryms. Testade soffan med myskväll redan i lördags, den verkar funka bara bra!

Detta var vad vår vecka har beståt av, dess värre har jag legat nedbäddad sedan i går i en superförkylning :( Det verkar vara riktiga elaka baciller lillasyster kommit hem med.

image106
Bilder:Privata©