Svampskogen

Dagen har jag ägnat åt sömnad..... för äntligen hittade jag ett fint tyg till köksfönstret från almedahls.Tyget kallas i svampskogen. Tyckte att det var ett passande mönster nu när hösten börjar närma sig, fast i dag har det varit en fin dag med sol, dock inte så varmt.  Jag har alltid gillat att sy gardiner ( det du Vicke;) ) men sista tiden har jag lagt undan tyg som inhandlats för att göra det senare, ska bara ...... så mitt tyg " förråd" börjar bli ganska stort nu för jag hittar alltid  nya fina tyger när det är dags för att sy. Kan man sälja tyg?  Nu bestämde jag mig  i alla fall för att ta tag i det på en gång och nu sitter gardinerna på plats - härligt!

image90

Jag har inte tidigare visat vårt kök så här får ni en liten titt....Våra köksmöbler kommer från Allinwood och barnens stolar från Ikea. Köket byggde vi om för fyra år sedan och då var köksdelen där matbordet är nu. Vi bytte helt enkelt plats på det mesta.

image91

Vår fina täljstens kamin har nu haft "semester" men snart  kommer den att få värma oss. Den är inte särskilt stor men den värmer otroligt bra. Och det bästa är att den håller värmen så bra. Nu skall jag krypa ned i sängen och läsa för mina barn, vilket är otroligt värmande och mysigt :) Ha en mysig kväll ni me!

image92

Bilder:Privata ©

En rolig och härlig helg.

Precis som man vill ha det.... var vädret i helgen, ca 25 grader och inte ett moln. Kunde avnjuta shoppingen i lördags endast med linne och shorts. Har hört att vädret var inte riktigt lika njutfullt här hemmma. Men det var också något jag  kände när man steg ur flygplanet.... fast det är "lite härligt " med den höga friska luften också.

Lördagen bestod mest av shopping och senare på kvällen bröllopsfest för min kusin och hennes man. Det var en hejdundrande fest med god och fin mat, alla var på topp och hade riktigt kul (tror jag iallafall) för när vi bröt upp vid tretiden, hade inte många lämnat Filmstaden i Råsunda där festen hölls.Tänk att vi var ute till halv fyra på morgonen.... kul var det, till och med dagen efter, även om maken inte trodde det på natten ;)

När jag gick från söder in mot city passade jag på att se om en underbar pappershandel i gamla stan hade öpppet, jag vet att de har haft stängt på lördagar under sommaren men hoppades att de kanske skulle ha öppet. Än en gång när jag besöker dem var det stängt , men på samma "gränd" var det väldigt många som gick in i en butik. Min nyfikenhet vaknade till liv och jag tittade in. Gissa var jag hade hammnat ? Jo, på
Odd mollys utförsäljning 2007 - ett av mina favorit märken på kläder. Kan säga att det var djungels lag där inne, det gällde att plocka åt sig allt det man var intresserad av fort och snappt , för att sedan ställa dig mitt på golvet och prova. Sedan gick man som katten runt het gröt för att se vad de övriga lade tillbaka. Med mig hem fick jag tre härliga plagg.

Shoppingen fortsatte sedan till några trevliga inredningsbutiker som ligger "bakom" stureplan.  Några små grejer införskaffades där. En kalender och lite fina antecknings böcker köptes på Ordning och reda. När shoppingen led mot sitt slut åkte vi tillbaka till söder och  köpte oss en glass och bara njöt av det fina vädret. Sedan gällde det att snygga till sig och åka till festen. Söndagen blev en mysig dag med ute lunch med maken samt besök på Åhlens och de större varuhusen. Det var en snabb resumé av min helg. Nu väntar en vecka med fönsterputsning, det ska vara klart innan skolan börjar nästa vecka, så det så! ( det sista är för att jag skall förstå...)

Dagens tisdags tema charmigt kunde vara många olika saker.... men jag väljer att visa kärleksbreven som sonen kom hem med, visst är de super charmiga?! Nu har jag lagt in dem i en plastfika för att spara dem till dagen han gifter sig, man kan ju undra hur många kärleksbrev han kommer att visa mamma i fortsättningen? Hemska mamman som lägger ut dem på bloggen ;)

Hoppas ni har haft det lika bra!


image89

Bild: Privata ©


Var dags lyx

Precis så heter Inger Ögrens företag där hon gör smycken av gamla silverbestik. Ni kan tänka er att det var svårt att välja..... Hon finns här i Skellefteå men sålde sina underbara smycken under Nolia mässan.  Jag hade ett uppdrag med mig på Nolia och det var att  köpa ett smycke från Inger - det blev två. Jag måste också ha ett......

Jag vill passa på att önska alla en trevlig helg, själv åker jag till Stockholm på bröllopsfest!
Passa på och njut i det fina vädret :)

image88
Bild:Privat

Magasinet i Waxholm

Enligt maken andas jag bara inåt när jag ser saker som jag gillar och vill ha..........
Kan säga att
Magasinet i Waxholm var just ett sådan ställe då han påminde mig om att andas utåt också;) - Tack älskling!

Jag lovade för rätt länge sedan, att berätta mera om vårt besök på just Magasinet i Waxholm. Det var första gången vi besökte butiken och det var en super mysig butik med jättefina saker. Många av märkena de säljer känner man igen men det fanns även några "nya" märken jag inte sett tidigare. Vi tillbringade nästan hela dagen ute i Waxholm och njöt av det underbara vädret samt konstaterade att det kändes nästan som utlandet.

image86


image87

Kan säga att det var kärlek ♥ vid första ögonkastet när jag såg "mina" träskor, kosta vad dom kosta de skulle bara med mig hem!  I början av vår semester sa jag att det jag skulle inhandla var ett par "Foppa tofflor" men de fick stå tillbaka när jag såg dessa skor.

Det är säkert många som besökt butiken men jag rekommenderar ett besök vid tillfälle.
/Erika

Bilder: Privata från Magasinet i Waxholm

Härlig grönska......

Mitt bidrag till tisdagstemat grönt uteblev på grund av åskväder. Vi förlorade strömmen ett antal gånger under tisdagen och man inser att utan ström finns det inte så mycket att göra. Man kan inte laga mat, göra inlägg på datorn och framför allt inte titta in hos er andra..... Jag hann precis koka mig en kopp te, när strömen försvann första gången och tänkte nu kan jag blogga en stund....hur korkad får man vara - det funkar inte riktigt utan ström. Vi var helt enkelt "tvugna" att äta pizza och bara invänta att elektriciteten skulle komma tillbaka. Den kom och försvann under kvällen så det var bara att glömma allt som heter blogg och inlägg.  Nu till min förtvivlan har mitt redigerings program blivit trögare än sirap, jag skyller på åskan vet inte om det är rätt  men det känns bättre att ha något att skylla på.

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga, så här får ni ett smakprov från trädgården. Ett riktigt grönt ett........

image85


Rapport från skurhinken ;)

Som ni alla vet har jag ägnat mig åt en lite större städning än den vanliga "göra fint på ytan"och fy vilken tid det tar.
Men jag har inte bara städat jag har även varit "markanställd". Det har varit lunch och fika i jämmna intervaller för man vill ju att de ska ha humöret med sig hela tiden.  Maken tillsammans med hans bror och min svärfar har gjort taket över balkongen. Nu är det bara att hoppas att vädergudarna är med oss i veckan så vi hinner få det stora taket tätt igen.

Det är ändå konstigt vad tid det tar att städa - eller det är nog inte så konstigt, för precis när man har kommit i gång ropar de MAMMA! KOM ..... jag svarar : Vad är det? ..... KOM, hörs från hallen nere.....Jag i min tur : Snälla, kan ni vänta en liten stund?......NEEJ!!! Jag går ner och då får jag veta vad den ene har gjort mot den andra osv - alltså inget av vikt!

Men i dag väntar bara golven nere, jag har med flit lämnar dem eftersom mina "Superhjältar" gick in med skor...
Nu önskar jag att jag var lika händig med redigeringsprogramet som
Saravillfara och kunde kopiera hennes "Superhjältar", men trots fotspåren är de mina hjältar :)

I går fick jag lite egen tid, åkte till VILA för ögonbryns plockning och färgning - varför gör man inte någon härlig behandling oftare? Det var en härlig säng/bänk, tända ljus och härlig musik i bakgrunden. Det var så trevligt att jag gärna hade stannat dubbelt så länge, men de vill väl också komma hem ;) Efter behandlingen gick jag en snabb sväng på Citykommaniet - de var de som hade öppet....  Hittade många fina saker på Åhlens men det blev bara en blomkruka som fick följa med hem.

Bjuder på lite bilder från vår fin, fina bro!image83image84


Jag har inte försvunnit.....jag bara städar mina 250 kvm

Jag hade tänkt hinna så mycket innan helgen och kanske även vissa några bilder från ett lite renare hem. Nu är det redan Lördag eftermiddag och hela jag luktar som ajax - kanske en ny parfym ide!? 

Vill passa på och önska alla en trevlig helg!

Ps. ibland skulle det inte vara så dumt med en lägenhet på 50 kvm när man ska städa ;)

Dagens tisdagstema: Busigt

Eftersom jag har läget mera under kontroll denna vecka och vet att det är tisdag i dag, kommer mitt bidrag på rätt dag...... ;) 

En underbar dag i Enköping med massar av bus i vattnet!
 
image81

Kan inte låta bli att visa bilder från när vår lillasyster fick "fnatt "på stranden. Hon kallade sig själv för ett sandmonster - jag kan lova att det tog lite tid att tvätta ur all sand ur hennes hår!!!
image82

Foto: Mina Rum


Sommarbilder

Har skickat in tre bidrag till årets sommarbild i vår lokala tidning, Norra västerbotten. Det är första gången men någon gång måste vara det första, eller hur?

Nu väntar mina fönster på mig, puhh!
Ha en fin dag!

image80

Bilder: MIna Rum


Tisdags temat nästan på en tisdag

Jag måste verkligen tänka efter vad det är för dag. Det har liksom blivit lördag hela veckan. Såg att det var ju faktiskt tisdag  igår och att det var "sött" som tema i tisdagstemat. Bidrar med en färsk bild av nyskördad sött "gubbe". 
Även om det är en dag  försent ;)


image79

Bild: MIna Rum

Vinst varje gång.....?

Tittade igenom lite bilder från semestern och hittade bilderna från vår dag på Gröna Lund. Det var barnens första besök på Grönan men definitivt inte det sista, i allafall om man hör de prata olika semestermål.
image77
Storebror såg snabbt de olika lotterierna och ville testa lyckan med detsamma. Maken förklarade att han hade spelat många gånger när han var liten men aldrig vunnit........men ett försök kunde de väl göra.(Precis vad man vill höra om man är snart 5 och 7 år).  Lillasyster valde siffra nr 29 eftersom det är hennes födelsedag.  Tjejen som jobbade  vid detta godishjul var väldigt underhållande och föreslog att storebror skulle starta hjulet och lillasyster kunde stanna det. Kan ni gissa vilket nummer den stannade på? Döm av vår förvåning nummer 29! Vi hade verkligen försökt säga att man vinner inte alltid, det är ganska svårt och så vidare för att besvikelsen inte skulle bli så stor. Kan bara säga att semestern var räddad!  Minen på barnen var obetalbar  - vilken lycka!!
"Man vinner väl visst " var deras gemensamma svar.

Så resten av dagen släppade vi på 4 kg Gott och Blandat, men det var det värt!

image78

Foto: Mina Rum


Picknick av födelsedagsrester

I dag är det nog många som börjar om att arbeta efter sin semester, däribland även maken. Storebror undrade vad far och son skulle göra idag, och när jag sa att pappa har åkt på jobbet ,förstog han inte riktigt varför. Det är ju jättefint väder idag!  Han har så rätt - det kommer att bli en kanon dag. Redan 23 grader klockan nio på morgonen.
Själv har jag FYRA veckor kvar av semestern, känns härligt att säga det när någon frågar...Hi,hi! Våra närmaste bekanta tycker inte det är roligt att fråga längre - konstigt va?

Dagen kommer att tillbringas vid poolen eller så åker vi och tar ett dopp i stan med fikaresterna från lillasysters "vuxenkalas"  Får se vad barnen vill.... ;)
Ha en fin dag allihopa oavsett om ni är tillbaka på jobbet eller har ledigt!

Här är lite bildbevis av det som fikades på kalaset :)

image76
Foto: Mina Rum

Antagen utmaning

Det var inte vilken utmaning som helst som dök upp. Tack Barbro för dina gulliga ord, de ska jag bära med mig länge! Självklart ska jag också anta utmaningen att välja ut mina fyra favorit bloggar, men precis som Barbro säger finns det oändligt många duktiga bloggare att välja på! 

Vicke
En klar favorit som delar med sig av allt som gör mig glad! Allt från finfina bilder, kollage och Ikeatips osv... 

Saravillfara
Man kan nog säga att det är Saras förtjänst att min blogg finns. Hon ger mig så mycket inspiration och har alltid något nytt på gång. Minst ett besök om dan..... kan bara inte låta bli att titta in titt som tätt. :)

Perlan
Jag gillar hela hennes blogg - den ger mig massor av inspiration och glädje!

Kitchenbloom
En av de första bloggarna som jag började läsa och som jag fortfarande håller mig fast vid.
Mästerliga foton och härliga recept precis som jag gillar :)


Skulle gärna vilja nämna nåt om fler bloggar, men jag väljer dessa för att de gav mig modet att starta min alldeles egna blogg!

Hoppas att ni har en mysig kväll!image75


Sommarföljetongen fortsätter

Ni kanske undrar om det händer någonting med vårt brobygge? Ja, det går framåt . Nu är all panel målad och på plats. I morgon( läs idag) kommer vår nya ytterdörr på plats så arbetet på insidan kan starta - härligt för då börjar man känna hur det skall bli.

image73

Jag hoppas att ni också fick njuta av den härliga solen förra veckan. Vi tillbringade några dagar I Luleå och där lyste solen :) Vi hade planerat ett besök till Boden till deras "äventyrsbad" men det sparar vi till hösten, för det gäller att passa på och bada ute när tillfälle ges. Vi besökte även Leos lekland vilket var en höjdare både för stora och små. Jag tror att både mammor och pappor var lite svettiga när vi var klara ;)

image74

Detta var en kort resume om förra veckans händelser, förrutom att vår 4 åring har blivit en 5 åring. Många paket med rätt innehåll blev det, så nu har vi en lycklig liten fem åring här hemma med både hunden Rosa och Winxs club dockor!

♥ Kramisar  från  mig ! ♥