Trädgårdslandet

Det är väl så att man blir mer och mer bekväm. Att det har nåt med åldern att göra har jag svårt att tro.....;)

I alla fall så har vårt trädgårdsland mest varit en plåga de senate åren. Det är otroligt trevligt att ha sin egen sallad och rädisor, men det skall ju skötas om. Full av iver brukar jag rensa en helg på våren, men direkt efter är all lust som bort blåst, så nu när vi dränerade runt ladugården fick traktorn ta bort allt det gamla och bereda plats åt det nya.

Jag kände att ett trädgårdsland som är lättsköt skulle vara något för oss. Jag vill gärna ha hallon - ja, ja jag vet att de kommer att sprida sig, barnen vill ha jordgubbar, så det fick bli ett land med bär och kryddor. På bilden ser ni den nya stora lådan som skall fyllas med jordgubbsplantor och den skall även målas i falu svart, men eftersom vädergudarna inte verkar vara på humör så har det inte blivit av ännu. På kanten av lådan satte vi ner krusbärsbusken, maken kallar den djävulsbusken...jag tror att busken stack honom lite.....


I tvån cementringarna har jag planterat kryddor och i den tredje skall smultron planteras. Förra året fick jag av pappas underbara sambo lakristagetes och citrontagetes - hur häftiga blommor som helst! Man kunde ha dem både på bakverk och i en sallad. I år hittade jag citrontagetes hos mina grannar men någon lakris, verkar vara svår att finna. Det roliga med detta är att jag verkligen inte gillar vanliga tagetes (riktiga kärring blommor) opps! Ni kanske gillar dem, men jag håller mig till citron och lakrisvariaten.Jag lovar att återkomma när lådan är målad, det fina gruset är på plats och växterna har kommit igång!

Jag förstår att många kommer att bänka sig framför tv;n och se fotboll i kväll, vad jag själv skall göra vet jag inte och det känns verkligen konstigt. Uppsatsen blev godkänd och publicerad idag!!!!! Jippi!!


Bilder: Privata©

Kommentarer
Postat av: Linda

Tagetes som är så fint! Lugn bara lugn, snart drabbar tagetessjukan dig också. Jag gillade inte heller dom tidigare men sen slog det om helt. Nu hör de till mina favoriter. Du får komma och kolla nån gång (jag har inte bara tagetes). Grattis till den godkända uppsatsen!

2008-06-18 @ 23:18:45
Postat av: pia

GRATTIS till publicerad uppsats, DUKTIGT!

Nä inga Tagetes här heller...men det kanske beror på att du å jag är för unga ännu;)

KRAAAM

Postat av: K

Tagetes finns det gott om hos huset på backen och dessutom har jag oxå pelargoner som jag tyckte det var tantvarning på förr, men som jag nu älskar. (Det beror väl på de gråa håren..hihi..)Ha en trevlig midsommar familjen ..!

Kram!

2008-06-19 @ 20:45:58
URL: http://husetpabacken.blogg.se/
Postat av: Erika

Linda: Jag vet ju att du har börjat gilla tagetes, men jag förstår det inte... så jag måste nog komma och se vart du har alla! ;) Ha en trevlig midsommar, kramis!Pia:Tur att jag och du håller oss unga och frächa! ;) Ha en fin midsommar, kramis!K: Tänk att jag som är ett år äldre änndå är yngre...hi,hi. Jag gillar också pelargoner så man vet aldrig....Ha en fin midsommar ni me! Kramis både från mamman och dottern.

2008-06-20 @ 09:57:39
URL: http://mrum.blogg.se/
Postat av: saravillfara

Här fick man lära sig mycket nytt. Citron- och lakritstagetes - har jag aldrig hört talas om, vad spännande!

Och falusvart, det var också nå´t nytt. Det här var ett intressant inlägg.

Midsommarkramar från mig!

Och supergrattis till uppsatsen!!

2008-06-21 @ 20:19:19
URL: http://saravillfara.se
Postat av: Anneli

Grattis till den godkända uppsatsen. Vad det gäller tagetes så är det inte min favoritblomma heller fast jag är flera år äldre. Ha ett skönt sommarlov.

2008-06-22 @ 09:00:59
URL: http://backebo.blogg.se/

Varför inte lämna en kommentar...

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback