Todiloo!

Är inte alls i husvagnen..... är hemma, i alla fall i kväll. Lite förvirrande men ganska så skönt det med. Flera av våra vänner skippade husvagnslivet av flera olika anledningar - några vet jag inte och några av sjukdom. Jag var helt övertygad att vi skulle åka ensamma, men nu var det maken som lika gärna kunde vara hemma i kväll. Oftast är det maken som vill till husvagnen men jag vet inte om det är hans nyinköpta prylar som lockade en kväll här hemma?!

Hur som helst var det underbart att vara få vara lediga en dag tillsammans. Det blev en lugn morgon med bara stilla aktiviteter. Lunch på stan (Skräpmat, absolut inget GI) en tur på stan för inhandling av present till sonens kompis, även lite shopping för mamman. Ett besök på Intersport har nog även orsakat en lite mindre förälskelse till en alldeles underbar vinterjacka.....(detta är inte i närheten av förälskelsen till mina skor) problemet är bara att det är en ny skiddress jag skall ha. Detta är mera en varm och skön vinter jacka som man har när man är ute och går, är ute och leker med barnen, åker och handlar...... Det är inget för slalombacken och grillringen - jackan är vit, en lite lägre modell och har lurv på luvan, en riktigt fin vinter jacka helt enkelt!  Ett par nya Dobson täckbyxor fick dock följa med hem. Jag har ett par sedan några år tillbaka och dessa har bara blivit större och större. Det lustiga är att jag har nog inte blivit mindre. Så nu fick jag leta mig till barnavdelningen för att hitta ett par som passade, storlek 160 blev det. Nästan så man får lite nostalgi till början av 80 talet.

Något man också får nostalgi av är mitt andra inköp idag. Jättefina burkar till julkakorna. Design av ingen mindre än Karin Mannerståhl. Jag gillar mycket av hennes design och dessa burkar fick naturligtvis föjla med hem. Jag köpte några extra, för visst måste dessa vara perfekta "gåbortpresenter" fyllda med något bakverk?! Vem skulle vilja ha en? Jag vet redan vem som skall få den första....... :)
Bilder: Eget kollage med privata bilder©


Premiärer.....

Många premiärer nu..... dels var det premiär i dag för mina nya skor. Jag lovar det var inte bara mina kollegor som gillade dem, det var faktiskt även många kunder som frågade var jag köpt de FINA skorna och lovordade dessa. Alltså ett riktigt toppbetyg!  Detta spelar ju egentligen ingen roll för vi är ju  lika med ett jag och mina skor ♥. Ni förstår va? :)

Nästa premiär är i morgon. Då skall jag och maken gå på premiär och se den nya Bond filmen. Röd matta och finfina kläder. Vad tror du Biggan om att ta mina älsklingar dit? Nä, skämt och sido är det gala så får det bli något svart och James Bond aktigt.

Den tredje premiären är för er. En titt in i vår lilla "kur". Jag får tacka för råden om tapetvalet, kan meddela att det blev riktigt bra. Precis som det ska va i ett hjärterum. Nu väntar just en helg  i husvagnen med mys, vila och kanske även lite godis och bus!

Ha en jätte trevlig helg!

Kramis från mig!
Bilder: Privata©


Tradera köp :)

Med vintertiden kommer också tröttheten, eller?  Sa så sent som förra veckan att jag inte varit så trött denna höst. Detta skulle jag aldrig ha sagt, för nu har tröttheten slagit till rejält.  Jag skyller på att vi nu har vridit fram klockan en timme, men vad vet man?! ;)

Denna vecka bjuder på arbete nästan hela veckan, så tröttare kommer jag väl att bli.....
Något som däremot är upppiggande är att jag vann en auktion på tradera i går kväll - en Bumling lampa.  Jippi!!! Jag har länge velat ha en, men att köpa en ny var kanske lite dyrt.

Visst är det upppiggande att fynda? :)

Nu är det bäst att krypa till kojs så jag är laddad om lampan kommer i morgon. 

Sov gott!

Bild: Privat kollage med lånad bild från designonline.


Snart hemma hos mig......... ♥


Kärlek vid första ögonkastet

Ja, det är faktiskt så att jag blev kär förra veckan och sedan dess har många tankar ägnats åt min häftiga förälskelse.

Det började med en oskyldig jakt på ny gardiner. Jo , jag vet det var dags igen, men denna gång till "kuren" och husvagen. Efter en dags letande ringde jag min underbara Biggan, som svarade att det kan väl inte vara så svårt att hitta gardiner. - Jag kommer till stan i morgon så kan vi leta tillsammans. Sagt och gjort vi letade bland alla gardinrullar som finns i denna stan, men icke. Det fanns inget tyg som kändes rätt - och det måste det göra nu för tiden när jag shoppar. ( Säg inte att det har med ålder att göra men att man kanske har blivit förståndigare). Dag nr 3. Nu är goda råd dyra om exat 24 timmar skulle familjen åka till husvagnen och vår lilla stuga för tapetsering och piff. Maken naturligtvis inte hemma, men påtalade att visst är allt fixat nu när jag kommer hem? - Självklart! Jag hade ju några timmar att både packa, handla, fixa tyg,krokar och kanske en snygg lampa....och att sy dessa gardiner. 

Så med bestämda steg och en tanke om att vita linnelängder skulle bli bra, började jakten på ett glesvävt linnetyg och 2 paket öljetter, även det visade sig inte vara det lättaste, men jag vann! 5 meter tyg hade jag äntligen i min hand. Nu var det bara lampan, handla mat, hämta barn, fixa middag, se hockey och sy dessa gardiner. Tur man är tjej, kl 18.50 ut till syrummet för att klippa bort stadkanten och sy långsidorna på dem. 19.10 inne igen. Hade bara missat ett par minuter av matchen. Nu pressa och fålla gardinen. Ut i pausen för att sy dessa sömmar. In igen matcen startar och jag sätter fast öljetterna 20.10 klar! Nu är det bara att packa lite när matchen är klar- jag hann.

Men det var ju något annat som gjorde mig blixtförälskad. Just i jakten på dessa gardiner ser jag något i ögonvrån när jag rusar fram och tillbaka flera dagar i rad, ett par alldeles underbara skor. Så innan det var dags att både hämta barn och maken för avfärd mot Malå, besöker jag butiken för att se om det kan finnas ett par i min storlek?! Det är inte så lätt när man egentligen skulle köpa skor på barnavdelningen. Gissa min lycka, ett par i min storlek och mitt hjärta smälte. Jag bad att få lägga undan dem till på måndag, de var ju inte riktigt de billigaste skorna och med tanke på att det egentligen bara är en tjocksock med sula behövde jag nog övertyga mig själv. Även bristen på likvida medel kan ju ha bidragit till en lätt återhållsamhet. 
 
Redan i bilen började hjärna jobba hur jag skulle argumentera inför maken att dessa skor var någonting jag verkligen behövde. Jag tänkte, jag kanske måste sälja någon av mina kära Odd molly tröjor på tradera, eller kanske nått annat, jag måste ju ha dessa skor!  När jag gudiat Biggan fram till sidan
http://www.uggaustralia.com/se/ utbryter det ett riktigt gapskratt på andra sidan. Hon tycker de är det fulaste skor hon sett på länge, men tycker nog att de har nåt. Hennes kommentar är - De är så fula, men man blir ju inte annat än glad av att se dem. På kvällen visar hon dem även för min far, han skakar tydligen bara på huvudet.  Jag får egentligen inget gehör av någon,men jag vet att de ska bli mina!

Biggan är ju den godhjärtade människan och bidrar med ett bidrag, tack vare mina gardiner som nu hänger hemma hos dem. Jag var lika lycklig på måndagkväll som mina egna barn är när det är födelsedag eller julafton. Jag säger bara UGG, UGG!♥♥♥

Jag som hade bara tänkt skriva några korta rader ,och önska er en trevlig helg, inser att detta blev betydligt längre. Men detta var betydligt skönare än den promenad jag hade tänkt mig!

Sköt om er!


Bild: Eget kollage med lånad bild från http://www.whatshebuys.com/ugg-5819.html

En kort resume från Barcelona.Bilder: Privata©


Ha en finfin måndag! Kanske kommer andra nyheter senare i veckan?!

Kram från mig


Det bidde inget.

Var riktigt sugen på att blogga en stund......längtade efter att få göra ett kollage........var riktigt ivrig på att få skapa med mina nya bilder......  men vår kära dator ville tydligen inte lika mycket. Datorn har varit seg en längre tid och i kväll markerade den rejält. Alla hårddiskar är fulla, för lite minne osv.

Så tyvärr mina tappra besökare. Det blir inga bilder idag. Jag måste få min alldeles egna dataingenjör att ta tag i detta.

Jag kan dock berätta att det var härliga dagar i Barcelona. En underbar stad med god mat, härlig shopping, fina och makalösa byggnader/hus och ett underbart väder. De första dagarna var temperaturer ca 18-20 men sista dagen var det hela 25-27 grader. Kan meddela att jag låg hela den dagen på beachen och bara njöt av solen, vilket kändes på kvällen men vad gör det, när man är utsvulten på sol.... ;)

Återkommer med blidbevis!

Hemma!

Jepp, nu är vi hemma igen. Jag blir så glad att ni tittar in här, fast jag är "mindre bra" på att uppdatera. Ni ska veta att det värmer!!

Nu väntar detta hem på en uppfräschning - men jag återkommer i kväll. Jag ser ju att ni är lite nyfikna på Barcelona..... :)

Ha en finfin dag!

Kramisar