Mammas flicka (men bara ibland) ;)

Efter dagar av regn tittade äntligen solen fram i helgen och bjöd på ett härligt väder!  Det var tur det. Vi (läs: Maken) håller på med förgården till husvagnen och att färdigställa taket har inte varit något att tänka på. Nu är taket på plats och i söndags spikades det panel utvändigt.

Helgen bjöd även på ett besök på Matfesten inne i stan, maken skulle vara med i kockduellen. Gissa vem som vann! Nu har vi en flaska champange att avnjuta vid något lämpligt tillfälle. Det som är det bästa med detta, är att nu är det väldigt många som vet att han kan laga god mat på väldigt kort tid ;)

-Dottern: Min pappa brukar inte laga mat, det är mamma som gör det.
-Svägerskan: Men i bland gör han väl det?
-Dottern: Bara när han vill och när det är fest.

Efter 30 minuter och maken vunnit utbrister unga fröken:
- Om han kan laga mat så att han vinner, kan han väl laga mat hemma!

I bland är hon verkligen mammas flicka!!  Detta kommer att användas, jag lovar! ;)
(Men jag spar på det ett tag, han jobbar ju för fullt med bygget).

Jag lovade att återkomma med bilder från trädgårdslandet när det var målat och mera färdigställt än sist. Så nu när solen var framme passade jag på att föreviga det, dock är "landet" ännu riktigt klart, men snart kanske?! 


Foton: Privata©


En annorlunda känsla

I morse var det en annorlunda känsla som spred sig i kroppen. Vad ska jag göra idag? Maken åkte till arbetet, barnen till skolan, men jag då? Trodde aldrig att man skulle känna så men jag vill också åka iväg.....

Snappt försvann den känslan när maken ringde och frågade om han skulle hämta mig, så jag kunde leta något som vi kan ha som väggbeklädnad i vår "kur". Vi startade förra veckan med att byggga en sorts friggebod som man ställer mot husvagnen vinterntid. Det blir som en ministuga, men här gäller det att tänka till, så att det både blir bra förvaring och ett mysigt litet hus. Kan man ha tapeter eller är panel bättre?! Min inspiration vaknade dock till liv efter en runda på stan, men vad vi ska ha på väggen vet jag fortfarande inte.
Spira hade några nyheter och jag kan tänka mig att efter helgen kan det komma ännu mera fint. Jag tänker på att det är väl formexmässa i helgen.  Det gäller att kolla lägget, innan man besämmer sig.

Eftermiddagen bjöd på besök av en bedårande liten tjej! Hon tog både storasyster och mamma med sig, men jag och barnen ägnade nog den minsta tjejen mest uppmärksamhet. Förlåt oss!
Kan bara konstatera att fast jag inte visste vad jag skulle göra i dag, har det varit en riktigt trevlig dag.

Nu väntar mina "bäbisar" på mig - vi skall läsa Bamse!
Ha en mysig kväll!


Bilder: Privata©

Trevlig Helg!

Nu har skolan startat och barnen var minst sagt ivriga på att komma i väg i tisdags. Sonen började årskurs två och vår lillasyster började förskoleklass. För unga fröken var det nog ganska spännande, vi bor ju en en by utanför själva stan och hon har ju haft dagis här "hemma" så det var inte bara att komma tillbaka till det gamla, utan till en ny klass med nya kamrater inne i stan. Jag är övertygad att det kommer att gå bra, men det startade inte så bra. När jag kom för att hämta henne var hon inte så pigg - det var halsfluss! Så resten av veckan har vi varit hemma  och kurrerat oss.

Själv har jag botaniserat bland Leilas recet i hennes nya bakbok. Jag har även testat två recept som kan rekommenderas. Dinkelbullar och kärleksmums. Kärleksmumsen gjorde ofta min mor när jag var liten, men i detta recept var glasyren lite annorlunda. Inget florsocker bara en massa mörkchoklad och grädde - rena GI ;)

Ha nu en trevlig helg och förhoppningsvis kommer solen i morgon!Bilder: Eget kollage med bilder från TV4.se

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ni hittar recepten på
www.recept.nu

Jag säger bara UNIONEN!!!

Med det menar jag inget gott. Jag är så arg och ledsen att jag inte riktigt vet vad jag skall göra. Jag avslutade min utbildning nu i juni och fick inget arbete på momangen. Jag som den ordentliga flicka jag är, redovisade allt och var övertydlig i mina intyg. Dagar och veckor har nu gått och jag har inte fått någon ersättning. Jag ringt och frågat om det är något fel, om jag kan göra något för att påskynda handläggningen och så vidare, men inget har hjälpt.
I fredags när vi kom hem från vår lilla tripp till Norrbotten hade jag fått ett brev att de har avslagit min ansökan om ersättning. Detta efter nästan 10 veckor. Jag kan ju säga att det hade inte varit så dumt med lite ersättning nu....

Deras argument är att jag inte har avslutat mina studier (fast jag har slutat)  och att jag uppgav att jag har en tenta på 4p kvar, detta eftersom jag var på begravning inom familjen. Man får sakna 2,7 p, men vem har skrivit en tenta med dessa poäng?  Jag har dock aldrig kört på tentan samt  jag har ju redan pluggat in den, vilket innebär att det inte kommer att kräva någon ytterligare studieinsats av mig. Svaret man får är att vår "underbara" regering inte vill att alla skall bli akademiker!!!  GRR!!!

Nog om detta, jag var bara tvungen att få skriva av mig lite. Nu väntar sista veckan på barnens sommarlov och lite pyssel här hemma. Jag såg att
Lina hade rensat sitt förråd och kände en viss lättnad av det, jag tror att det vore något även för mig. Så det blir nog lite städning, röjning och en sväng på stan för att hitta lite nya byxor åt sonen. Han måste ha ätit något superpiller under sommaren, alla byxor är på tok för korta.

Till helgen har vi Cykelfest här i byn. Vi har haft det några gånger tidigare och det är verkligen jätteroligt. Reglerna är att man skall vara två stycken, barnfria och villig att göra antingen förrätt, varmrätt eller efterrätt. Man får aldrig veta vem det är man skall bjuda förrän de står bakom ytterdörren. Nu i måndags fick vi ett brev där det står vad vi skall göra.  Antingen får man veta att man skall cykla till N.N klockan 17.30 för en förrätt eller att man själv skall bjuda på den. Därefter ansluter ytterligare två par och förrätten intas. Ett visst klockslag öppnar man ett kuvert där det står att N.N skall cykla till N.N och par två till N.N och par 3 skall cykla hem för att bjuda två andra par på varmrätt. Så där håller man på till man ätit efterrätten och öppnat det sista  kuvertet. Då får man en plats där alla som deltagit träffas och umgås. Tidigare år har det varit någon trubadur som underhållit. Det är verkligen jättetrevligt. Man får tid att umgås med människor som man kanske inte känner så bra men ändå bor inom samma område.

Nu väntar våra "husdjur" (damråttorna)  på mig! ;)
Ha det!!


Resumé

Jag måste faktiskt erkänna att jag har medvetet låtit bloggen vara nu ett tag. Jag kan berätta att det har varit fullt upp. Det har varit härliga, soliga och framförallt innehållsrika dagar.

Vår lillasyster fyllde 6 år förra tisdagen, vilket innebar en tur på stan för jag och maken, vad man köper till en 6 åring som egentligen bara vill ha "snygg skor" och Hello Kitty kläder?!  Det blev lite smått och gott med både håltagning i öronen och lite fina Kitty kläder. Jag är övertygad att det blev en lyckad födelsedag för vår lilla tjej som börjar bli stor.

Onsdagen den 30/7 startade vi med att åka ut till svärfars sommarstuga för att umgås med både svägerska/svåger och kusiner. Vi hann med att testa både vattenskidor, fiske och att äta "farmors" snittar vilket alla barn gillar - både stora som små! Torsdag var det dags att fira svåger som blev ett år äldre, vilket var väldigt enkelt, för vi var ju alla på samma ställe. Fredag åkte vi hem för att umgås med vänner. Det har blivit en god tradition, att killarna lagar mat och vi tjejer smuttar på ett gott vin - visst är det lysande?!  Det blev melon med parma skinka och en vinegrett med pinjekärnor till förrätt, grillat lamm med färsk sparris och parmesan samt sallad och bröd till varmrätt, slutligen chokladmousse till efterrätt. Inte så tokigt!! Lördag blev dock lite lungare med pizzaköp och lite godis från hemmakväll. Söndag bestod i att fixa lite av sådant som inte riktigt blivit av,bla att måla sista varvet på utbyggnaden, fixa eluttag till carport och så vidare. Själv försökte jag hitta igen badrumsgolvet, eftersom det var belamrat av tvätt. Vi hann dock med ett besök till våra vänner för att spela lite spel, gissa om det var tjejerna eller killarna som vann? 

Nu är vi i allafall inne på makens sista semestervecka och i morgon styr vi bil och husvagn mot Piteå. En sista tur med Nolia besök, badbesök och ett besök på Leoslekland innan vi kommer hem på Fredag - tror vi?!

Ja, detta blev som en snabb resumé över förra veckan. Glädjande nog har jag tagit en massa fina bilder som nu skall ordnas, men de får ni se en annan gång. Bilderna som visas här är från Öland och visst känns det länge sedan?! I allafall om man går ut och känner på temperaturen....det är ju bara 9 grader varmt just nu!

Ha en bra vecka och blås inte bort om ni är i södra sverige ;)


Bilder: Privata©