Tack!

Nu är vi tillbaka på svensk mark igen och visst känns det bra. Det är väl som man brukar säga att borta bra men hemma bäst! Jag önskar dock att vi hade varit bort en vecka till...... för hur kul väder är det här hemma?! Nu är våra kroppar inställde på ca 30 grader dygnet runt så vi får väl vara glada att det inte är 20 minus.

Kan säga att Thailand  är lika underbart som alla har sagt och jag längtar redan tillbaka:)

Thailand ligger ju 6 timmar före oss i tid, vilket gick jättebra på ned resan att ställa om men nu känns det lite annorlunda att vakna vid 4 tiden och känna sig hur pigg som helst - kan säga att det är en ny upplevelse.  ;) Har nämligen redan tvätta några maskiner tvätt, alla har ätit frukost, ducschat, sett tv, bäddat sängar och så vidare... men gissa att vi kommer att vara trötta vid sju tiden. (Jag lovar att återkomma mera om vår resa).

Kan säga att det nästan rinner glädjetårar när jag inser att ni underbara som lämnat kommentarer har saknat mina inlägg. Det är dessutom rekord för mig i antal kommentarer så tusen tack för era gulliga ord, vilken perfekt julklapp!!

Kramisar och jag hoppas att tomten varit snäll med er alla!

image126
Bild: Privat©


Tisdagstema och avresedag :)

Dagens tisdagstema kök är ju ett perfekt tema eftersom jag kan tänka mig att många har julfint i sina kök. Själv har jag prioriterat bort både julgardiner och en hel del pynt. Det tristaste av allt är att det blev inga  julkort, vilket jag verkligen gillar att göra. Men visst finns det lite pynt i vårt kök för vi kommer ju snart hem!

Ja, nu är dagen inne att åka på vår efterlängtade resa. Har nog inte riktigt fattat det ännu?!  Men tänk vad underbart det ska bli. Jag är övertygad att denna resa kommer att göra gott för hela familjen. Alla är trötta och det har varit en intensiv höst, så med lite sol, bad och massor med ljus kommer vi att bli som nya!!!

Nu står väskan packad och klar för avgång, medan vi andra springer omkring som yra höns och funderar över vad vi har glömt. Maken däremot åkte in till stan för att köpa ett spel till dotterns nitendo DS, vi måste ha en beredskap mot en den 12 timmar långa flygning som väntar. Därför ser jag min chans att få tillfället att önska alla en riktigt GOD JUL och passa på att tacka alla ni som lämnar så fina kommentarer.Jag blir så glad! :)

image125
Bild : Privat

Dagens tisdagstema - Horisont

Vad kan vara min närmaste horisont?  Tre uppgifter skall lämnas in till skolan, en fest med makens arbete, en glöggfest här hemma med goda vänner och inte att förglömma - vår resa som det bara är en vecka kvar till!!!!Here we come!!!
Ja, med dessa bilder vill jag visa er var min närmaste horisont är och var jag skall fira min julafton...........:)


image124
Bilder: eget kollage med bilder från Ving.se


Helgens aktiviteter

Denna helg gick i städ och bakningens tecken, men vi har även hunnit att mysa lite. När maken åkte bort på fest åkte vi på bio. Riktigt mysigt fast  lillasyster tyckte att popcornen var det bästa......
Igår tillverkades det godis inför helgens glöggfest. Jag tror att det försvann en och annan redan i går, så det kanske måste göras lite fler.

Tänkte därför dela med mig av ett recept.

Chilitryffel - lovley :)

1/2 dl vispgrädde
50g créme frachie
150 g mörk choklad med hög kakaohalt
1 liten röd chilifrukt
50 g rumsvarmt smör
kakaopulver

Koka grädde och créme fraiche i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt ner chokladen i mindre bitar
och lägg ner dem i gräddbladningen. Rör om tills allt har smält. Kärna ur och finhacka chilifrukten och vänd ner hacket (utan kärnor) i chockladblandningen. Kyl chokladen tills den är fingervarm. Tillsätt smör och rör tills allt har blandats ordentligt och tryffeln blivit blank och fin. Låt smeten vila i kylen över natten. Gör lagom stora kulor efter tycke och smak och rulla dem i kakao.

Njut!!image123

Bild: suddig men privat