Två goda ting.....

Ja, då var denna dag tillända och vi blev så gott som klara med arbetet! - Äntligen!
Kvällen har jag ängnat åt att fixa tvätten, man behöver ju lite rena kläder.  I morgon åker jag tillbaka till familjen och håller tummarna att vädret blir lika fint som tidigare i veckan. Det hade varit trevligt att avsluta detta påsklov med ett strålande väder.

Under två veckor har jag funderat över en underbar kofta som jag verkligen ha, men jag kan fortfarande inte riktigt bestämma mig.  Just för tillfället är jag inne på den blåa men det svänger liksom.....Den finns även i röd och mörklila. Så hjälp mig, vilken tycker ni?

Med detta tar jag ledigt både från bloggen och från skolan under några dagar.
Sköt om er! ♥image169
Bild: Eget kollage med bilder från
Odd Molly


Påsk 2008

Efter en underbar påskhelg med strålande väder, trevliga vänner och massor av skidåkning, väntade skolan och vårt projekt arbete på mig. Det var riktigt svårt att slita sig i går kväll från familjen, så jag valde att köra de 12 milen i morse istället. Jag körde i min ensamhet  men på radion fanns både Titti, Roger och Gert som underhöll mig och fick mig att ler ett flertal gånger.

Efter nästan 12 timmar på skolan har jag äntligen landat här hemma, dess värre hann vi inte klart, men jag hoppas att vi når målet i morgon. Jag är spyless!!! - jag ber om ursäkt om någon av mina kamrater läser detta, men snälla nu gör vi detta klart!  Jag har nämligen hört att det skall vara lika fint väder hela veckan och vill gärna åka tillbaka.

Jag läste just på
Saras sida att hon har testat utförsåkning och att hon kunde ana någon liten åka förbi..... :)
Våra barn började åka slalom när de var ca tre år, men i helgen var det dags för sonen att testa snowboard. Han bad redan innan helgen att få testa, men vi tyckte nog att han var för liten....."icke så nicke "tyckte han. ALLA HAR JU SNOWBOARD!! utbrister 7 åringen. Pappan föll tillföga och till vår förtjustning sålde de ut den utrustning som de har haft till uthyrning så Kl: 13.30 den 24/3 stegade sonen lycklig ut i backen med nyinköpt bräda och snowboardskor. Kl: 15.00 åker ungen ner för backen!!! Helt otroligt tycker den stolta mamman och det sista jag sa innan jag åkte var - åk nu ingen bräda föränn jag är tillbaka.

Hur mycket tror ni han har övat i dag?
- Precis hela dagen enligt Pappan, som också var tvungen att köpa en bräda ;)

Kram på er alla! ♥

image168
Bild:Privat©

Nu åker vi bort....

Men jag kommer tillbaka så fort de röda dagarna är slut! Maken och barnen stannar i husvagnen för att ha ett härligt påsklov!

Kram till er alla och vila nu upp er ordentligt!

De som har vägarna förbi Malå, kan få en bit av denna härligt goda paj! ;)

image167
BildPrivat©

Tisdag bara tisdag

Ja, denna vecka blir det inget tisdagstema för mig, men dock ett inlägg. Har insett att veckorna går väldigt snabbt och det känns som det är tisdag minst tre gånger i veckan. Finns det andra dagar? Förra veckan var en intensiv vecka med många festligheter men framför allt bestod veckan av min allra sista tenta. Jag kan behöva att ni alla håller tummarna, för det känns inte som jag fixade den. Men den som lever få se..... :)

Maken hann däremot att ta in
vårt nya skåp från Allinwood. Efter lite rundvandring med skåpet fick det "bo" i vår hall. Ja, då menar jag vår andra hall. Vi har nämligen en ingång från framsidan och en från baksidan. Det är den från baksidan som ni fått se hela våren, sommaren, hösten och vintern..... Den här andra hallen använs inte lika ofta och framförallt inte nu på vintern, men på våren och sommaren kan man snabbt ta sig till växthuset genom denna ingång - fatta att det är snart dags för den säsongen?!

Skåpet fick dock fint sällskap av vår garderob. Jag gillar garderoben jättemycket och det är ju maken själv som har byggt den. Det är riktigt bra att ha en egen "möbelsnickare", önskar bara att han hade mera tid till det. Nu återstår det att hitta några fina tavlor att sätta upp i hallen och det finns ju många fina att välja bland. Vi har två proffs i Piteå - var av det ena proffset inte säljer ännu och det andra proffset är redan i fullgång. Har köpt en tavla från den ena av dem, så nu väntar jag tålmodigt på att få köpa av den andra.....fattar ni nått överhuvudtaget? Bäst vore det om proffset i Piteå gjorde det. *Ler*.

Tror att det är bäst att avrunda här och nu, innan jag har trasslat in mig ytterligare. Ha en bra onsdag!


image165

image166
Bilder: Privata©

Badrum

Jag har nog aldrig tidigare visat vårt badrum på övervåningen, så det är väl rätt passade när dagens tisdagstema är badrum.  Vårt badrum på nedre plan tror jag nog att ni har sett, eller?

Jag har haft mina små utbrott på vår kamera (den håller på att ge upp), men när man skall fota ett smutsigt badrum i kvällsljus så kanske det är bra att bilderna inte blir alltför skarpa så att ni slipper se all smuts. Hade även tänkt visa vårt "badrum" som vi har på "sommaren", men det får bli en annan dag. Både mitt photoshop, dator och bredband verkar inte ha sin bästa kväll - det bara strular!!! :(

Nu hoppas vi jag på en något mindre blöt dag i morgon, för annars kan jag visa hela vår gård......som ett jättebadkar. Det har nämligen varit plusgrader och ni kan tänka er vad kul det är med vatten när man är 5 år. Tur att det även finns en tvättmaskin i vårt badrum.

Måste bara berätta om vår lillasyster. På väg hem från husvagnen i söndags hade mamman ett samtal om hur viktigt det är att borsta tänderna. (Lillafröken hade nämligen somnat innan tandborstningen på lördagkväll). Efter ett antal vänliga argument om varför det är viktigt med tandborstning - vilket hon verkligen inte höll med om, säger jag att man luktar inte heller så gott om munnen om man inte borstar. Lillasyster är tyst en stund  sedan säger hon; Det är ju bara att köpa SB12 och det håller i 12 timmar! Varken jag eller maken visste i vad vi skulle säga men man inser hur lätt de tar till sig allt.

Nu måste jag borsta mina tänder så Sov gott...

image164

Bild privata©

Fritid, vad är det?

Tisdag igen och dagens tema är fritid. Jag önskar att jag hade haft mera fritid just nu. Jag hinner inte så mycket mera än att ta hand om skolarbetet, barnen och det vanliga här hemma. Men jag kan berätta att idag har jag haft min sista föreläsning  på snart 4,5 år!!!! Hur häftigt är inte det?!  (Jag läste in ämnen i ett och ett halvt år, innan jag påbörjade min utbilding). Nu återstår två stora arbeten plus en tenta innan det är dags för c-uppsatsen. Det är  "bara" 3 månader kvar : ) - Ofattbart!

Eftersom barnen har varit sjuka av och till i 3 veckor fick de en extra dag för återhämtning igår. Jag fick dock lite skolarbete gjort innan vi försökte hitta på något kul att göra. Inga uteaktiviteter var aktuella och bakning hade vi testat fredags. Kan verkligen rekommendera
Linas citronpaj!  En paj i min smak - Längtar redan att få göra en till!! 

Det som stod högst på barnens lista att göra i går var att pyssla med "mammas pyssel och hennes fina papper" ..... Jag tillhör nämligen skaran som gillar fina papper och stämplar, men alltför sällan hinner jag göra någonting av dem. Sagt och gjort plockade vi fram alltihopa och där satt vi tre stycken och glömde bort både tid och rum. Mitt bidrag på fritid får bli ett smakprov av en hälsning till våra vänners lille son. (Du får väl blunda Sara,om du vill se den när den är helt färdig och levereras hem till er). Jag hoppas att ens fritid kommer att öka, för det var riktigt kul att  göra något kreativt med barnen. 


image163

Bild: Privata©