Back in Sweden.....

Hej allihopa!

Nu har jag nått svensk mark igen och det är otroligt härligt att vara hemma. Det är nog precis som ordspråket lyder; borta bra men hemma bäst! Det har varit intressanta och härliga dagar som mest har beståt av att äta och fika. Två kilo upp på sex dagar, undra om det går lika lätt tillbaka?!

Resan startade i tisdags mot huvudstaden. Onsdagen strosade jag runt på staden och shoppade lite smått och gott. Lite trist var att jag inte hann med besöket på Casacor, men man kan inte hinna allt.....;) Vid två tiden åkte jag mot Arlanda och möte upp de övriga. Det var tur att vi kom i tid för på Arlanda var det kaos. Första flygturen blev mot Bryssel och därefter en nätt liten buss tur på 3 timmar till Luxemburg.  Luxemburg är verkligen en mysig och trevlig stad. Det som slog mig var att det är väldigt rent och prydligt överallt. En tjej vi träffade berättade att hon tänkte när hon var hem till sverige i sommras att det är betydligt skitigare i Sverige än i Luxemburg. När maken var på styrelsemöte ägnade vi "lediga" tiden åt shopping. Min vänner brukar kalla mig värsting shoppare men de skulle nog ha blivit chockade över mitt shoppande, jag köpte bara en tunnika till dottern. Kan säga att även maken var lite förvånad.

Lördagen startade med snabb tåget mot Paris i en hejdundrande fart. Dagen fortsatte i samma spår med en guidad tur runt Paris av alla otroligt vackra byggnader och kulturarv. Söndagen tillbringade vi till fots, cirka en och en halv mil blev det innan vi gav upp och gick till en park för att njuta av det vackra vädret, 22 - 24 grader varmt och sol underbart!!! Hela måndagen gick åt för att ta sig hem men det var det värt. Detta var en snabb resume från vår lilla tripp :)

Nu lovar jag att ta tag i bloggade. Hade tänkt skriva inlägg från resan men det fanns bara modem.

Tusen tack för era snälla kommentarer även om maken tog dem till sig som en svamp..... :)image103
Bild: Privat©

Blomma som består

Efter en intensiv vecka i skolan är det äntligen helg!

Det är många saker skall fixas denna helg....städa, tvätta , läxor, försöka röja lite ute, danskurs för dottern,fixa kläder till barnen osv. Ja, listan kan göras hur lång som helst.  Speciellt eftersom jag och maken åker till Luxenburg och Paris nästa vecka. Skall bli riktigt  kul för jag har aldrig varit i Paris tidigare.

Jag åker redan på tisdag eftermiddag medan maken åker onsdag eftermiddag till Arlanda med resten av gänget. Kan säga att det beror på flygpriserna, 980 kronor tur och retur om jag åker tisdag, 3780 kronor om jag åker onsdag....ganska enkelt att välja, eller hur?
 
Så av en slump har jag drygt en halv dag att fördriva i huvudstaden. Funderar på ett besök på
Casa Cor och en sväng till mina favorit butiker. När vi besökte Stockholm för några veckor sedan,  hittade jag en underbar blomma  på Koffert . Det var kärlek direkt, ville ha den på en gång. Priset var kanske inte jättedyrt men ändå lite i överkant för min börs just då. Så jag var en duktig flicka och lämnade kvar den, usch vad det sved..... nu har jag sett den på näthinnan i tre veckor och då måste man väl få köpa den?! Hjälp mig med mina argument.......

Maken har varit tveksam till mitt köp, inte för att han tycker illa om den, utan för att jag skall släppa blomman runt Europa några dagar. Visst kan det ligga lite sanning i det men -  jag vill ha den!!!!! (Känner mig som den 5- åriga dottern som när vi befinner oss på en skobutik - undra hur det skall bli när hon blir 15?)

I Onsdags jobbade maken dock i huvudstaden. Presentationen som tog 45 minuter höll honom borta i 18 timmar. Han blev drabbad av SAS problemet med sina flygplan. På Arlanda fick han veta att de ställt in alla plan till Skellefteå och erbjöd buss som ett alternativ. Det är inget alternativ när man bor 80 mil bort, men han hade tur och fick åka till Umeå där en hyrbil väntade på honom. När maken äntligen kom hem hade han köpt med sig paket - Härligt!  Kan säga att  det hör inte till vanligheterna!  Måste nämligen påminna honom om (min) födelsedagar ... Åter till paketet, han hade köpt med sig  blomman ,för vi skulle slippa ha den med på vår tripp. Den är lika fin som jag mindes den. Tack så himla mycket !  Det bäst är att nu kan jag shoppa någonting annat ;)


Hoppas ni övriga också har en bra helg!

♥Helgkramar från mig ♥

image102
Bild: Privata©

Tisdagstema

Jag har varit lite dålig på att hänga med på tisdagstemat nu några veckor, men i dag tänkte  jag vara med. Det var nära att jag givit upp....hittade inga bra bilder som kunde kopplas ihop med dagens tema. Tillslut hittade jag i kameran en bild från helgens bakverk - en söt och god björnbärskaka med äpplen som fyllning.  

Luta er fram så
nära ni kan och låtsats att vi fikar tillsammans.......

Fy, vilket svamel men har man skrivit rapport på flera tusen ord finns det inga vettiga kvar ;)
Därför önskar jag er en god natt och laddar själv upp för nästa inlägg.

image101
Bild:Privat©
 

Myskvällen är nära.

Snart skall soffan intas och här skall mysas!

Veckan har rivstartat med massor av arbete så jag känner mig ganska trött. Ni vet, har man haft superduper lång semester är man inte riktigt me..... Veckan har inte bara varit intensiv, den har även bjudit på andra små överraskningar. Har nämligen träffat en blogg vän IRL för första gången -
Pia. En snygg, trevlig, naturlig och charmig tjej!  Det kändes som vi redan kände varandra - hur kul som helst!  En del av er har kanske redan läst om vårt möte på hennes blogg. Tusen tack för en trevlig eftermiddag Pia!  Nu blir man lite sugen att träffa alla ni andra ;)

image98

Bilder: Privata

Innan jag åkte från skolan i dag hämtade jag mitt paket från Bokus. Vilket jag trodde var min studentlitteratur, men det var ju mina efterlängtade nya recept böcker. En av dem är Therese Wikströms nya bok "Tillfällen att njuta en liten smula". Den andra boken är Mat i blomstertid skriven av systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen.
Jag hoppas det finns någon härlig kaka att baka i morgon:)

image99
Bilder: Privata

Till middag i dag har vi ätit vår favorit mysmat - matmuffins med parmaskinka, mums!

Ha en trevlig helg!


Orkar ni....

Tänkte visa er vårt mysrum....ni kanske börjar ledsna på "hemma hos bilder"?!

Bjuder i alla fall på en titt i vårt "uterum". Vi har hela tiden kallat detta rum för uterummet, även fast det är lika varmt där som i övriga huset . Det är ett underbart rum, men efterson det är fönster överallt, dörrar och vinklar,  är det nästintill omöjligt att möblera. Jag undrar hur många gånger jag har kånkat runt på soffan.

Min senaste idé är att köpa en soffa till, och ställa dessa mittemot varandra mitt på golvet. Vad tror ni?

image95
image96image97
Bilder: Privata©

Som ni ser är taket omålat här ute, alla andra tak har vi målat. Problemet är om vi målar taket så tror vi att min hemmagjorda bård rycker.... gillar den fortfarande :)  (Det är visan: I folkviseton).

Medvetet fick ni inte se den syrabetsade tvbänken, har länge tänkt byta ut den men min älskade snickare har fullt upp med ett visst broprojekt.
 
Däremot står det lampor på inköpslistan för detta rum. Vi inser att nu börjar det bli rätt mörkt på kvällarna. Det som försvårar inköpet är att alla lampor ser pytte pytte små ut i detta rum.

Har någon ett tips var jag hittar STORA lampor till fyndpris?

Juridisk översiktskurs, projekt som arbetsform......

De är de kurser jag skall läsa under hösten så nu är faktiskt min långa semester slut. Jag försökte få lite medlidande att skolan börjar  om i morgon , men det var inte många som tyckte synd om mig.....Skämt och sido, jag ser faktiskt framemot att få börja om, tänk det är sista året!!! Nu gäller det att ge järnet ;).... (behöver bara peppa mig själv).

Dagen har beståt av att fixa lite kläder till barnen, stövlar, fingervantar och  regnkläder alltså inga rolig kläder. Jag gillar att köpa kläder som de använder mera regelbundet men de måste ju ha kläder som tål regn och bus :) Till mig själv köpte jag lite nya pennor, en jättefin myströja från
Peak.  Och i helgen fick den superfina marimekko skålen följa med mig hem - äntligen!!! Kan säga att godiset var nog extra gott i lördags- kan det vara skålens förtjänst, eller?!

Nu måste jag försöka vända tillbaka på dygnet så därför önskar jag er alla en god natt!

image94

Bild: Eget kollage med bilder från Peak performance och Dukas hemsida.


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Pia om mina vanor/ovanor, undra vilka jag har?!  Detta kräver lite tankemöda men några ska jag väl hitta.....kanske bättre att fråga någon som känner mig väl.

1. Kallas tapetmissbrukare av min svärfar men jag tror att jag har blivit bättre....;) Tittar mest på tapeter men snart är det dags igen att få köpa!!! - härligt! (Han har kanske rätt i alla fall...)

2. Hatar när det är gropar och brödsmulor i smörasken.

3. Andas inåt enligt maken när jag hittar på något genialiskt projekt här hemma samt när jag ser fina saker jag vill ha.......

4.  Gillar inte att ha framme shampoflaskor, duschkräm och dyl på badkarskanten. Tycker inte helller om när tandkrämstuben är framme - såg att Vademecum hade kommit med "snygga" tandkrämstuber, det kanske skulle vara nått för mig?!

5. Gillar inte heller linjer i anteckningsblock utan köper fina block utan ränder. Renskriver för hand och inte på datorn. Har fått frågan av min lärare om hon får köpa mina anteckningar......

6.   Har försökt att inte stryka tvätten, just för att spara lite tid. Kan säga att jag klarar inte av att kläderna är ostrykta i garderoben så jag sitter och styker framför tvn. Jag är ju tjej så jag klarar även att prata i telefon samtidigt, men det skulle underlätta med headset......

Jag skickar denna utmaning vidare till
Camilla, Saravillfara, Vicke om de orkar och vill ;)

Har precis plockat in lite tomater och gurkor från växthuset. Det känns inte helt fel att ha sina egna grönsaker :)

*Hoppas att alla har haft en härlig helg*

image93

Bild: Privat ©