Tisdagstema - inte lätt i dag!

Dagens tema var inte det lättaste. Var till och med tvungen att "googla" på vad illusion egentligen betyder, och enligt Wikipedia kan det betyda trolleri, synvilla, hägring och så vidare. Då slog det mig att varje gång jag har tittat på en klänning som Me and I har, ser inte jag det tänkta mönstret på en gång utan det måste vara en synvilla. för mig. Mönstret jag ser först är orange prickar och bruna stjärnor, men det är blommorna där i mellan som är det tänkta mönstret. Vilket  mönster ser  ni först?

Ha en bra kväll!

image49
Bild: Eget kollage med klänning från Me and I


Nu är det sommar!

Efter en härlig helg med både firande av mödrar och arbete ute på gården, är det dags att ta tag i sista veckans arbete med skolan. Fatta att på lördag klockan 15 är det semester (föräldra ledigt)!!!

Lördagen ägnades åt att putsa fönstren växthuset, vilket var riktigt trevligt för solen värmde och temperaturen var betydligt varmare än tidigare. Jag hann även besöka stan för att inhandla lite blommor, men jag måste köpa mera......
image46

Efter gårdagens firande planterade jag gurka och tomater. Även en kruka planterades, den får dock stå ett tag inne i växthuset för att inte "frysa". Till barnens förtjusning avslutade vi med att servera middag inne i växthuset.
Nu är det sommar säger barnen! - och man kan väl hålla med om att vi är på god väg.


image48
 

Bild: Mina Rum

Nyttigt?

Härom kvällen överraskade jag familjen med fruktsallad som kvällsfika, det blev omtyckt!
Igår undrade barnen varför vi inte hade samma kvällsfika? Ja , frukt är ju nyttigt men frågan är ju om glassen är det?

Ha en underbar dag! Själv ska jag skrubba  växthuset och sätta gurk och tomatplantorna i jorden!

image45
Bild: Mina Rum

Maj 2006 - Maj 2007

Förra året  i maj handlade all ledig tid om att måla och måla.... jag tror det blev fem varv innan det var klart. Även bron fick nytt utseende, nya markiser på huset och nya fina hängrännor i aluzink hängdes upp. Det som var kvar var den gamla altanen som satt mot huset, har aldrig gillat altanen. Det har känts som vi har suttit på en scen så bye bye till den. Nu är altanen ett minne blott och nya lättskötta blombänkar har kommit till!


image44Nu är det bron på baksidan som skall få en ansiktslyftning (orken räckte inte till förra året). I samband med brobyggandet kommer taket att bytas ...jättetrist att det "flagnar".

I dag har det dock varit en bra dag, fått ganska mycket gjort och även hunnit läsa lite inför SISTA tentan detta läsår- lovely! :)


 

image45


Bild: Mina rum

Nu skall jag använda tiden till att slappa.....


Tiden - vart tar den vägen?

Ja, då var det tisdag igen.... tycker att dagarna springer fram. Vi brukar säga att det bara är måndag och fredag. Förra helgen hade vi planerat att hinna så mycket.... men ack vad vi bedrog oss.  Vi fick ju oväntat besök av ett antal jobbiga prickar och regnet fullkomligt öste ner de första dagarna på helgen. Tack och lov kom solen i söndags så lite hann vi med :)

Fast när jag ser listan på vad skall göras här hemma blir jag alldeles matt. Tvätta alla 39 fönster, växthuset, rensa alla rabatter, fixa klart på framsidan, bygga om bron på baksidan, olja bron och altanen, sätta i gång poolen osv.
Plus att ha barnkalas för 13 sjuåringar, det hade vi dock tänkt vänta med tills vi vet om lillasyster får vattkoppor. 
Ja, listan är hur lång som helst och vi vill verkligen vara klara med det mesta innan midsommar - tror ni att vi hinner?

Nu blir kvällarna längre(ljust dygnet runt) så det är bara att jobba på! Visar en bild på vår köksklocka. En klocka med tydliga
siffror.

Nu väntar  Dr. House och soffan på mig!

image43

Bild: Mina rum

Nytt sommarfräscht utseende

Nej, inte jag..ännu i alla fall...men värmen har kommit till stan idag så snart kan jag kanske jobba på solbrännan inför sommaren...

Däremot har bloggen fått ett helt nytt utseende.  Ny bild på toppen, äntligen vänsterställd text i kommentarerna och dessutom nytt typsnitt rakt igenom...

Hoppas att ansiktislyftet kommer att uppskattas!

Återkommer senare med rapport om hur det gått med förändringen av husets framsida...Bjuder här bara på ett litet smakprov...

 Trevlig måndag!
image42

Bild: Mina Rum

De har kommit nu

Jag gillar verkligen prickar. Har prickiga underlägg, någon gardin är prickig och har en nyinköpt matta...med prickar, men nu har sonen fått prickar som vi inte gillar. Vattkoppor är dessa otrevliga prickar som kom i veckan. Det är en orsak till att min tid till bloggen har varit knapp. Tänk att så små prickar kan skapa sådan oreda.

Uppdaterat
Idag har det dock varit mycket bättre så förhoppningsvis är det värsta gjort.  Ha en mysig kväll!


Byggnadsställningar

Nu är det dags att presentera vårens byggnadsprojekt till släktens stora fasa. Bron på baksidan skall äntligen få en ansiktslyftning och balkongen skall få tak över sig.  Virke, skruvar och en ny skruvdragare har inhandlats samt frysboxen laddad med god mat, om eventuellt vänliga själar skulle vara sugna på arbete.
 
Det som återstår är att bygga upp en
hållbar byggnadsställning. Jag vill verkligen att den är bättre än den vi hade i fjol då vi målade om huset, för maken ramlade ner ett antal gånger. Kanske berodde det inte på ställningen utan att han glömde bort att han befann sig några meter upp.  Jag vet dock att byggnadsställningar här i Sverige består av järn eller av något annat hårt material. Jag vet också att i Kina använder man bambu.....så jag hoppas att det blir en svensk byggnadsställning maken fixar i morgon.

Maken besökte Kina i vintras för att kolla in deras byggnader och byggprojekt. Efter det är jag tacksam att han föredrar svensk hållbarhet på byggnadsställningar. Detta får bli mitt bidrag till dagens tisdagstema.

Ha en bra kväll!

image40
Bild: Maken


Resultatet av en runda på stan

Efter en dag på stan med många fina fynd vill jag önska alla en trevlig helg!
Hittade mycket fint men eftersom jag letade födelsedagspresent till maken fick jag gång på gång påminna mig att han vill nog inte ha samma saker som jag eller inte heller ha den jättefina sommarklänning jag hittade, typiskt. ;)
 Nu laddar vi inför melodifestivalen och hockey match så heja sverige!

Ha en mysig kväll!

Ps: Jag klarade tentan!!!

image38

Foto: Mina Rum


Ännu en tårta!

Storebrors önskan var en princesstårta men eftersom vår lillasyster inte kan äta mjölk, brukar jag försöka göra någon sorts tårta som alla kan äta.  Hon är dock inte ensam om sin allergi i vår släkt, morfar och min svägerska hör till skaran som inte tål laktos.

Sagt och gjort, bakade jag en mjökfriprincesstårta med ett väldigt speciellt lock.....
(Köpte dock locket på stans konditori).

Ha en trevlig torsdag kväll!

image37
Bild: Mina Rum

Toppentema!

Puh, jag har verkligen haft en intensiv vecka. Förberedelser inför sonens födelsedag, fest med goda vänner, "vuxen" kalas, (kalas för morfar, farmor....), middagsgäster, och sist men inte minst storebrors födelsedag som är i dag då resten av familjen skulle komma.
Nu är bara ett barnkalas för kompisarna kvar, kanske inte så bara men har man lovat så........

Med andra ord har hela den gångna veckan präglats av dagens tisdagstema. En vecka helt i 
vännernas tecken.
Och plötsligt slås jag av vilken rikedom det är att kunna omge sig med goda vänner...Tänk bara att det fortfarande, trots att man ju inte är tonåring längre, händer att klockan passerat fyra på morgonen när man kommer hem från en fest med vännerna. Största skillnaden nu jämfört med då är möjligen att man inte får sova till dess man vaknar på morgonen, och möjligen... även om han själv inte vill se det, att maken har lite fler gråa strån än då...

Nåväl, nu väntar en tid av sommarkalas, fester och vänner. Kom på att det kanske är just det som gör att sommaren är så efterlängtad...Att alla tinar fram ur vinteridet, och vi börjar umgås med varandra igen...

Veckans tisdagstema känns definitivt som ett tema som väcker sommarkänslor och livslust!  image36

Bild: Mina rum

Smaker....mums!

Man blir ju helt förvirrad vilken dag det är. Kom i alla fall på att det är ju tisdag och att det då finns ett nytt trevligt tisdagstema. Smaker var dagens tema. Smaker kan ju vara allt ifrån vad man gillar för kläder, inredning, intressen och olika smaker gällande mat.

Jag delar med mig av tårtan som jag bakade förra året till lillasysters födelsedag - tycker att den förmedlar många härliga smaker! Kan säga att den var riktigt god men lite tidskrävande.

Hoppas att er helg har varit bra och att vårens ankomst nu är firad.
Ha en bra onsdag och tack alla ni som uppmuntrat mig i pluggandet!

image35
Bild: Mina rum