Äppelpeppel....

I dag blev det en sån här dag man helst vill glömma.

Vi sov lite, lite för länge. Rusade runt som yra höns. Hittade inga kläder.

- Har ni gympa idag? frågar den yra hönsmamman
- Tror det, svarar båda kycklingarna trött

Mamman rusar runt och hittar till slut veckoboken. Där står det i veckoplaneringen att det bara behövs kläder och skor, som man kan springa i. Fast var det verkligen inget annat?  tänker mamman i en millisekund. Hönsfamiljen fortsätter med att äta frukost i rekordfart. Mamman skall vara på möte klockan 08.00 så pappan skjutsar de små. Klockan 07.58 ringer mammans telefon.

- Skulle inte sonen ha cykeln och badkläder med sig? frågar pappan
- Ja, visst skulle han ha det. svarar mamman (Det var det jag hade glömt. Jag läste ju det på ett separat papper i fredags).
- Kan du vända om hem och hämta? frågar mamman
- Nja, men okej då! svarar pappan

Då är klockan 08.00. Detta kära vänner är bara början. Klockan 10.13 ringer fritids. Dottern sjuk - ont i örat. Åker för att hämta henne, samtidigt som mamman ringer vårdcentralen. Får till svar att vi kan komma direkt. Precis då kommer mamman i håg att sonen skulle hämtas klockan 11.00 för tandläkarkoll. Klockan 11.40 är sonen tillbaka på skolan, tänderna kollade, dottern kollad - öroninflamation med sprucken trumhinna. Tillbaka till stan för att vänta på receptet, försöka få dottern att äta någonting. Efter 20 minuters väntan på apoteket är vi återigen på väg för att hämta sonen på skolan. Då inser vi att sonens cykel måste lämnas olåst tills pappan slutar. Mamman har nämligen ingen kula på sin bil..... mitt i detta kaos har mamman även arbetat en del....då med telefonen som redskap.

Väl hemma blev det fika och några djupa andetag. Efter fikat gick mamman och sonen ut för att börja tömma i växthuset. Det som också stod på mammans lista i dag var att baka äppelkakor av alla fina äpplen som hänger i äppelträden, men det får nog vänta tills i morgon. Om nu mamman har kvar några äpplen i sina träd. Det blåser så mycket just nu att de har nog blåst bort. Nu skall dock mamman sova så höns familjen inte får en likadan morgon i morgon, men receptet bjuder mamman på i alla fall.

Sov gott!


Eget kollage med ett recept från min farmor ♥.


Kommentarer
Postat av: Lina

Herre gud, jag blir helt svettig bara av att läsa om din dag... :)

Och ännu mer öronont i familjen - ska det inte ta slut snart?!

Jag skickar en äppelkram till lillasyster och hoppas att hon kryar på sig snart.Till dig skickar jag en till äppelkram och tillägger att det finns fler äpplen att köpa i butiken!

Kram kram

Postat av: Sara E

Ja man känner en viss glädje att barnen är så stora att de klarar sig själv på ett annat sätt.

2009-09-10 @ 09:48:10
Postat av: Hanna

Imorgon blir nog en mycket lugnare och bättre dag för er. Inte kul att försova sig! Hoppas lilltjejen kryar på sig och ha en trevlig helg!

Kram

2009-09-10 @ 21:16:22
URL: http://ohlin.blogspot.com

Varför inte lämna en kommentar...

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback